CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Peter Vanga’s Oneybike er et fornemt eksempel på en af de flotteste, enkle og mest gennemtænke cykeldesign jeg længe har set.   Oplægget var den...

Peter Vanga’s Oneybike er et fornemt eksempel på en af de flotteste, enkle og mest gennemtænke cykeldesign jeg længe har set.   Oplægget var den klassiske Væltepeter som er et cykel ikon.  Den er enkel men ikke videre praktisk at cykle på.  Peter Vanga tilføjede bekvemmeligheden fra liggecyklen og funktionaliteten fra foldecyklen og Oneybike var født.
Foldesekvensen er forbavsende simpel og hurtig.  Baghjul og sæde vippes i et snuptag henholdvis op og ned og styret klappes sammen. Herefter er cyklen klar til at blive trukket eller båret i det lille håndtag der er en integreret del af rammen.  Cyklen har ingen gear men trækker direkte på forhjulet som sin forgænger. Der er dynamonav og indbygget lys for og bag.


Cyklen blev belønnet med en pris på  Bicycle Design Competition på Taiwan i 2009.  Lad os håbe at en fremsynet cykelproducent kan se muligheder i denne geniale cykel,  så den kan komme i produktion. Det fortjener den afgjort.

CYKELPORTALEN