CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Nyt spændende koldkrigs cykelrute projekt Nyt spændende koldkrigs cykelrute projekt
Europa ønsker at forvandle den gamle jerntæppe linie til en cykelrute. Ruten har været en del af Eurovelos netværk siden 2012 men er... Nyt spændende koldkrigs cykelrute projekt

iron_curtain_trail-04

EU spenderer nu 1,8 mill Euro i “Iron Curtain Trail”   Cykelruten strækker sig 6800 km fra Barentshavet ved den norsk-russiske grænse til Sortehavet ved grænsen mellem Bulgarien og Tyrkiet.  Mens øst-vest spændinger aldrig har været stærkere siden den kolde krig har EU planer om at gøre symbolet fra tiden hvor vi havde et jerntæppe den såkaldte “Iron Curtain Line” til en cykelrute for at sætte gang i turismen og fremme den fredelige sameksistens for området. Cykelruten går gennem 20 lande, herunder 14 EU-lande, langs den tidligere død stribe, der delte Warszawapagt-lande og NATO-lande fra 1945-1991.

iron_curtain_trail-02

Det var EU-parlamentariker Michael Cramer, formand for Udvalget om Transport og Turisme, der afslørede planen mandag i Wien sammen med østrigske EU-kommissær, Johannes Hahn, der ønsker at markere sporet med små blå firkanter svarende til, hvad der allerede findes i det nordøstlige Tyskland og mellem den tysk-tjekkiske grænse og Østrig.  Som model nævner han  Tysklands 99 mile (160 km) “Berlinmur Linie der succesfuldt blev omdannet til en 1400 km  “Tysk-tyske grænse Trail.”

Cramer forestiller sig at “Iron Curtain Trail”  kan omdanens fra en skillelinie som var symbol på et delt Europa til en ny tid og et genforenet Europa.”  I introduktionsfolderen  skriver han også, at sporet vil give cyklisteren mulighed for se forskellige monumenter og andre påmindelser fra den Kolde Krig, som er en del af Europas kollektive historie. Den nye cykelrute kan tjene til fremme en ny europæisk identitet.

iron_curtain_trail-03

Ruten går gennem Skandinavien, Baltikum, den polske Østersøkyst, gennem Tyskland, Tjekkiet, Slovakiet, Østrig, Ungarn og Slovenien, forbi Balkan og Sortehavet.  Ruten har allerede eksisteret siden 2012 som en del af Eurovelo europæiske cykelrute netværk. Der er tale om Eurovelo rute 13.

Vil man cykle hele ruten skal man realistisk nok regne med at rive 1 til 2 måneder ud af kalenderen.

Link

 

CYKELPORTALEN