CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Er du også træt af at se herreløse cykler ligge smidt rundt omkring i byen og i naturen? Eller har du måske en cykel,...

Er du også træt af at se herreløse cykler ligge smidt rundt omkring i byen og i naturen? Eller har du måske en cykel, du ikke bruger mere? Eller er du en af dem, der igen har fået stjålet sin cykel? Så kan du hjælpe med at gøre en forskel.

Hvert år forsvinder mellem 300.000 og 400.000 cykler fra de danske cyklister. Mange af disse bliver efterladt rundt om i baggårde og kanaler eller ude i naturen. Det svarer i indkøbspriser til over 1 milliard kroner og til de ca. 350 tons gammelt jern, mange cykler ender som. Det vil internetværktøjet Hviscykel.dk nu gøre noget ved.

“Udover at være et økonomisk og miljømæssigt problem, er cykeltyveri også med til at forringe mobiliteten i byerne – både for de mange, der mister et transportmiddel og for togpassagerer, handlende og andre, der visse steder ikke kan komme frem for henslængte cykler. Og så er det selvfølgelig dødirriterende, at man ikke kan have sin cykel i fred”, siger initiativtageren Peter Aagaard, der bor i København, og har arbejdet med cykler i mange år, blandt andet i Mexico City.

I første omgang handler det om at begrænse tabet ved finde de forsvundne cykler i en fart. For typisk er cyklen stadig i lokalområdet i dagene efter tyveriet. Her kan man gøre en indsats ved at tage et foto med sin mobil og uploade det til www.Hviscykel.dk eller til Facebook-gruppen Hviscykel. Herefter kan andre med lidt held genfinde deres cykel, som også er markeret på et kort.

“Vi oplever, at der står rigtig mange cykler, både på gaden og hjemme hos folk, som sagtens kan komme ud at rulle. Vi har derfor gjort plads til, at man kan donere en brugt cykel til andre cyklister, noget som vi håber både borgere, forsikringsselskaber og kommuner vil gøre brug af. Og vi håber også, at værktøjet kan hjælpe politiet og kommunerne med at identificere de værste gerningssteder”, siger Peter Aagaard. “Målet er at få engageret en stor gruppe mennesker, herunder de unge i at gøre en god gerning og at få gjort det upopulært at stjæle cykler.”

Link

CYKELPORTALEN