CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Nyt polsk cykelmærke Nyt polsk cykelmærke
Et af højdepunkterne på Berlin Fahrradschau var det nye polske brand Rondo med en række flotte do it all road/gravel cykel med justerbar geometri.... Nyt polsk cykelmærke

Vi har tidligere omtalt polske cykelprodukter som Festka. Et andet nyt brand der havde premiere på Berliner Fahrradshau, var Rondo med en serie interessandte gravel/cross cykler i aluminium, kulfiber og stål, bygget omkring den samme justerbare geometri kaldet Vario Geo.

Noget ikke set før, er at Ronda har udstyret alle modellerne med den samme kulfiberforgaffel der har indbygget en vendbar indsats til stikakslen så så man hurtigt kan skifte mellem to geometrier, en race og en endurance.

Ronda tilbyder fire rammer med den samme geometri og forgaffel, men i tre forskellige rammematerialer, to i kulfiber, en i stål og en i aluminium. De passer både til 700c og 650b hjulsæt og benytter samme fif i bagrammen som den netop testede Explora fra 3T Cycling. Et fif vi kommer til at se på en række nye cykler i fremtiden heriblandt også en kommende ny fra engelske Genesis Bikes.

Med en baggrund indenfor design af mountainbikes for andre firmaer har de to fyre bag Rondo nu valgt at gå egne veje og overføre den justerbare geometri vi kender fra mange mountainbikes til gravel/road segmentet, der er inde i en voldsom udvikling og langsomt er ved at underminere det traditionelle landevejssegment som er temmelig konservativt.

Det lille fif på forgaflen betyder at alle fire modeller kan ændre geometri ved at flytte forhjulet 10 mm op eller ned ændres kronrørsvinklen med kun 0.5 grader  mens  fremløbet ændres hele 13 mm og højden på krankboksen 4 mm.  Det lyder ikke af meget men skulle give en væsentlig ændring af køregenskaberne.

Topmodellen Ruut CF1, er en full carbon ramme med topgruppen SRAM Force1. Pris omregnet godt kr. 28.000,- Ruut CF2 er identisk med tomodellen med med en Rival 1 gruppe. Prisen er her kr. 23.000,-  Ruut ST er en stålramme  i Tange rør og med Rival 1 gruppen. Pris kr. 17.000,-. Endelig er der Ruut Al i aluminium og med SRAM Apex 1 til kr. 14.000,- Alle modeller udstyres valgfrit med 700c hjul og 40 mm dæk eller  650b hjul og 2,1″ dæk. Der er fire størrelser at vælge imellem.

Via den tjekkiske grossist har vi fået en kontakt til firmaet som stadig er i opstartsfasen, og vil forsøge om vi kan låne en cykel til test, da konceptet virker uhyre interessandt.

Link

 

CYKELPORTALEN