CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Nyt fra Gore-Tex® Nyt fra Gore-Tex®
Gore-Tex® satte dagsordnenen med deres trelags vandtætte og åndende materialer. En teknologi alle andre siden har kopieret. Nu er de på banen med en... Nyt fra Gore-Tex®

GoreTex-Active-Membrane-02

Året var 1969 og Apollo 13 landede på månen. Ombord var letvægstkabler udvilet af Bob Gore kaldet Gore-Tex® . De yderst fleksible og meget strækbarwe kabler var i det nye vidundermateriale ePFTE – ekspanderet polytetrafluorethylen, som viste sig at have nogle specielle egenskaber, der kunne bruges i stor stil i industrien.  Som årene gik fandt man ud af, at materialet også kunne bruges i tøj.  I 1976 blev den første regntøjskollektion med Gore-Tex® lanceret under sloganet “possibly the most versatile piece of clothing you’ll ever wear”. Siden er Gore-Tex ® brugt i handsker, huer, tøj og fodtøj og dannet skolle for alle andre ligende teknologier.

Tøj som er vind og vandtæt samtidig med at det kan lade krobsvarmen kommme ud er og bliver den ultimative kombination, når det drejer sig om tøj til aktiv sportsudøvelse. Netop på dette område har Gore-Tex® gennem mere end 40 år sat dagordnenen som alle andre har måtte holdes op imod. Deres trelags teknologi er legendarisk men giver også nogle begrænsninger mht til ekstrem sportsudøvelse og bevægelsesfrihed.

GoreTex-Active-Membrane-03

I deres konstante forfølgelse for at forbedrede stoffer og ny teknologi, lancerre Gore-Tex® nu deres nye Active Line. For at imødekomme de behov, som aktiviteter, hvor høj aerob aktivitet producerer en masse varme og sved, har den nye Gore-Tex Active stof kun to lag, en permanent vand afviselig overflade parret med en Gore Micro Grid Backer, som er et nyt stof der er det letteste og mest åndbare stof nogensinde produceret af Gore-Tex®. Da der kun er to lag stof  er det mere kompakt og tørrer hurtigere så man undgår underafkøling.

I modsætning til Gore-Tex® trelags stof behøver man ikke at tørretromle det efter vask for at genaktivere de åndende egenskaber. Tøjmærker som Castelli,  Arc’teryx og The North Face er allerede klar med kollektioner i det nte materiele.

Link

CYKELPORTALEN