CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Nyt emotorsystem fra Finland havde premiere på Eurobike Nyt emotorsystem fra Finland havde premiere på Eurobike
Revonte er en finsk producent med et temmelig unikt e motorsystem. Nyt emotorsystem fra Finland havde premiere på Eurobike

I  vrimlen af motorsystemer, batterier og smarte betjeningsenheder på dette års Eurobike, var der en emotor nyhed som skilte sig ud. Det er en smule paradoksalt at de eksisterende eMotor systemer på markedet primært er konstrueret af ingeniører og teknikere som alle har en baggrund indenfor cykler og som tager udgangspunkt i den type cyklister som bruger en almindelig cykel.

Revonte ønsker med deres ONE motor, først og fremmest at systemet skal være ukompliceret i brug, så det kan benyttes af alle også førstegangs cyklister. Derfor har de smidt det manuelle gearskifte på porten og erstatter det med en enhed. Altså en motor og automatgearkasse i en og samme enhed som tilmed kan bruges på alle cykeltyper,  lige fra effekt og transporkrævende ladcykler til sporty mountainbikes og landevejscykler. Samme motor men med forskellige softwareindstillinger som klares af den pågældnede producent.

Det betyder et opgør med alle de forskellige motorudgaver til forskellige producenter og hvad det betyder af kompliceret logistik og produktionsomkostninger samt ikke mindst spild.

Alle delkomponenter i ONE har en åben struktur som betyder at alle kan udvikle tredieparts applikationer og software  til systemet, væk fra den tillukkethed som specielt de store producenter operere med for at fastholde forhandler og kunde.

Går alt efter planen vil ONE komme i serieproduktion i 2020 og vi vil kunne forvente at se de første elcykler med motorsystemet i starten af 2021. Efter interessen at dømme på Eurobike har de fået kontakt til en meget stor motor og cykel producent.

Link

CYKELPORTALEN