CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Nyt 50 mm graveldæk fra Continental Nyt 50 mm graveldæk fra Continental
Terra Hardpack er godt nyt for gravel cyklister på brede dæk, men mindre godt for producenterne af gravel cykler som igen igen må tilbage... Nyt 50 mm graveldæk fra Continental

Med den udvikling gravelbiken oplever i øjeblikket kan vi vel snart se mountainbikens fede fætter Fatbikens indtogsmarch på grusvejen, sikkert til stor glæde for mange brugere, men til stor frustration for de mange producenter der igen igen må tilbage til tegnebordet og ændre geometrien…

Terra Hardpack slutter sig til de øvrige i Terra serien,  Speed ​​og  Trail der er tænkt til gravel, hvor førstnævnte er designet til at køre hurtigt over ujævnt terræn , mens  sidstnævnte har et mere aggressivt slidbanemønster for forbedret greb.

Terra Hardpacker en mellemting mellem de to, der både ruller godt, er bredt og har god vedhæftning. Selv siger Continental er det er et godt allround graveldæk også til Bikepacking.

Det betyder, at der er en flad central sektion med en tætpakket fil-lignende slidbane, parret med kantede knopper, som bliver mere aggressive ved overgangen til sidevæggen.

Terra Hardpack er et slangeløst dæk, men kan også benyttes med slanger. Det bruger Continental’s ShieldWall punkterings beskyttelse, og er også lavet i Continental’s PureGrip blanding, der sidder under BlackChili-blandingen, der bruges på virksomhedens topdæk, inklusive Terra Speed ​​og Terra Trail.

Det skulle angiveligt give en god balance mellem greb, rullehastighed og holdbarhed. Det nye Terra Hardpack er i første omgang kun tilgængelige i to størrelser, begge i 50 mm bredde til enten 700c eller 650b hjul.

50 mm dæk er stadig forbeholdt dem der vælger de forholdvis små niche producenter, mens mainstream producenterne stadig for de flestes vedkommende holder fast i 45 mm som den maksimale bredde primært på 700 C hjul. Her på redaktionen er det vores erfaring at mange af disse cykler godt kan presse et 50 mm dæk ind, hvis man går ned til 650B fælgstørrelsen. Her må man prøve sig frem og se om det kunne være en løsning.

Continental er åben for, på et senere tidspunkt at tilføje flere størrelser. Vægtmæssigt snakker vi om henholdvis 485 og 530 gram for henholdvis 650B og 700C.
For nuværende kender vi ikke de danske priser og tilgængeligheden, men forvent en pris på nogenlunde samme niveau som de øvrige modeller i Terra serien.

Link

 

CYKELPORTALEN