CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Nyskabende cykelhjelm Nyskabende cykelhjelm
Nyt design studie giver en mere organisk form til cykelhjelmen, der sikkert kunne få flere til at bruge den Nyskabende cykelhjelm

 

Trods alverdens teknologiske krumspring for at gøre cykelhjelmen mere sikker, er dens grundlæggende udformning stadig den samme. Voronoi hjelmen er et spændende bud på fremtidens cykelhjelm, hvis design sikkert vil få flere til at bruge hjelm.

Designet af Voronoi 3D-teknikker med parametriske designværktøjer i Grasshopper3d, garanterer denne cykelhjelm sikkerhed og letvægt ved brug af færre materialer.

Designet af 3 talentfulde produktdesignere, Yuefeng Zhou, Zhecheng Xu og Haiwei Wang, viser Voronoi-hjelmen en kombination af parametriske og beregningstekniske teknikker med bionik, hvilket resulterer i et enestående eksternt mekanisk system.

Den 3D-printbare ydre skal, der efterligner voronoi-mønstre fundet i dyrets knoglestruktur og skildpaddeskaller, er forskellig fra traditionelle flagebeskyttelsesstrukturer i dets uforkortede bioniske 3D-system.

Når den rammes af en ekstern kraft, viser voronoi-strukturen bedre stabilitet. Hjelmens porøse egenskaber gør det muligt at opnå den perfekte balance mellem sikkerhed og balance.

Eneste umiddelbare ulempe vi kan komme i tanke om, er den åbne struktur der let vil fange insekter og samle skidt og støv, der  efterfølgende vil være svært at rengøre.

CYKELPORTALEN