CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Nye mekaniske topgrupper fra Campagnolo Nye mekaniske topgrupper fra Campagnolo
Campagnolo har netop løftet sløret for deres nye udgaver af deres mekaniske landevejsgrupper, Super Record, Record og Chorus. Det nye 4 arms kranksæt... Nye mekaniske topgrupper fra Campagnolo

Chorus-closeup

Traditionen tro benytter mange af de italienske cykelproducenter årets Giro de Italia til at afsløre nye produkter for den kommede sæson.  Campagnolo løfter nu sløret for nogle af deres nyheder. Selvom elektronisk gearskift er på alles læber, er den mekaniske teknologi bestemt ikke død.  Det kommer tydeligt til udtryk i de nyeste udgaver af Campagnolos topgrupper, Super Record, Record og Chorus.

Campagnolo-4-arm-crankset

Den største ændring på de tre nye grupper er det nye 4 arms kranksæt, men også både for og bagskifter er blevet redesignet for bedre skift og kontakt med kæden. Bagskifter vinklen er ændret så bagskifteren nu kommer tættere på kæden og derved har kontakt med en større del af kæden. Dette skulle forbedre gearskiftet væsentligt specielt når man kører på de større klinger. Også kædelinien skulle være forbedret ved dette trck. Forskifteren bygger på samme teknologi som vi så på RS serien tidligere på året, men er nu udført helt i kulfiber.

campagnolo-rear

 

Geargrebene er ergonomisk og udseendemæssigt uændret men selve skiftefunktionen er ændret. Foran skifter man nu ned på den lille klinge på kranksættet med to skift. Ved yderligere et skift kan man justere positionen. Skift fra den lille til store klinge foregår ved tre skift og uden juster mulighed.

Campagnolo-SuperRecord

Den største visuelle ændring er de nye 4 arms kranksæt som er en visuel æstetisk nydelse. Campagnolo hævder at de stadig trods lavere vægt er stivere end tidligere. De fungerer samtidig både med standard og compact klinger. De kommer i tre versioner   50/34, 52/36 og 53/39 og i armlængder 170, 172,5 og 175 mm. 

campagnolo-design

Vægt, pris og endelig leveringstidspunkter er endnu ikke oplyst for de tre nye Campagnolo grupper.

Campagnolo-Chorus

Link

CYKELPORTALEN