CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Ny Ultegra bagskifter med kædestabilistator Ny Ultegra bagskifter med kædestabilistator
Shimano nye Ultegra LX bagskifter er en indikation på at noget stort nyt er på vej... Ny Ultegra bagskifter med kædestabilistator

I takt med at landevejssegmentet langsomt er ved at brede sig fra udelukkende kun at være på asfalt til også at blive mere og mere offroad, melder behovet for en bagskifter med øget kædestramning og kontrol.

Den nye Ultegra LX bagskifter RX800/805 deler mange af de samme teknologier som allerede findes på Ultegra R8000/R8050 som den præcise SHIMANO SHADOW RD positionering. LX har fået tilføjet SHIMANO SHADOW RD+ technologi som skal kontrollere kæden endnu bedre, når man bevæger sig i ujævnt terræn. Ligesom Shimanos MTB bagskiftere har den også en on/off funktion.

Her på redaktionen tolker vi den nye bagskifter, som forøvrigt også lanceres på den nye 105 R7000 serie, vi omtalte for nylig, som en indikation på at Shimano nu for alvor er ved at tage x1 geartrain teknologien alvorlig og noget spændende er på vej på deres top landevejsgrupper, så stay tuned…  Den nye Ultegra LX bagskifter forventes på markedet i juni måned.

Link

CYKELPORTALEN