CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Ny StVZO godkendt cykellygte fra Sigma Sport Ny StVZO godkendt cykellygte fra Sigma Sport
Den tyske StVZO sætter standarden i Europa for blændfri cykellygter. Ny StVZO godkendt cykellygte fra Sigma Sport

Selvom der ikke er noget krav om at cykellygter ikke må blænde på det danske marked, begynder flere og flere producenter at udvikle lygter der er godkendt efter den tyske standard StVZO.  Den stiller krav om at cykellygter der benyttes på landevej skal være blændet af i toppen, fuldstændig som vi kender det fra bilindustrien.

Fordelen ud over naturligvis ikke at blænde modkørende trafikanter, er at den samlede lysstyrke via et sindrigt optisk spejl bliver ledt ned på vejbanen hvor man har brug for det. Netop dette spejlsystem er en af grundende til at ikke flere benytter det, da det fordyrer lygten.

Sigma Aura afgiver maksimalt 60 lux. Den har tre lysstyrker hvoraf den mindste på 18 lux giver en brændtid på 10 timer. På maksimal lysstyrke er batteritiden på 4 timer. Lygten oplades via USB stik og der er en indikator på selve lygter som fortæller om ladetilstanden.

Den nye lygte kan købes seperat eller som et sæt med baglygten Nuggett II. Den nye lygte forventes på markedet i løbet af oktober/november måned til en pris på godt kr. 400.-

Link

CYKELPORTALEN