CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Ny spændende klikpedal på vej Ny spændende klikpedal på vej
Tilhører du en af dem der har problemer med de eksisterende klikpedaler på markedet, så er 3AX pedalen måske løsningen med sit vandrette float...... Ny spændende klikpedal på vej

3ax-clipless-pedals02

Stort set alle klikpedaler på markedet opererer med fastlåsning af foden i det vandrette plan, noget som ifølge producenten af den nye 3ax pedal giver problemer både med knæ men også effektiviteten ved hver pedalomdrejning.

3ax pedalerne (udtales try-ax) hævder at deres design øger effektiviteten med op til 5.47%, samtidig med at de reducerer risikoen for skader på knæet, da den sideværst bevægelse er reduceret med 17%.

3ax-clipless-pedals03

Disse værdier opnås ved at pedal kan bevæges godt 2 mm i et punkt lige over centrum af spindlen. Ifølge deres test vil dette flydende design fungere for 96 % af alle cyklister udenn problemer.

Selvom pedaleren stadig er prototyper har 3ax allerede udført adskillige test, bla, at en rytter bruger 3,3 % mindre ilt når der cykles med et effekt svarende til 2,5 gange deres krobsvægt i forhold til en Shimano SPD-SL pedal. Dette resuklatet er basseret på 10 forskellige ryttere. Samtidig skal rytteren bruge 5,47 % mindre muskelkraft for at producere det sammeaantal watt.

3ax-clipless-pedals04

Selve pedalen er lavet i CNC fræst aluminium og vejer 188 gram. Den er kompatibel med Look Keo klamperne. Den fås i tre farver rød, sort og grå. Projektet er søsat på Kickstarter og har åbenbart ramt rigtigt, da 300 persomer allerede har doneret de krævede 50.000 US$ for at projektet bliover til noget. For nuværende er der rejst næsten 65.000 US$ og der er stadig 15 dage endnu, hvis du vil sikre dig et sæt pedaler til en atraktiv introduktionspris.

Link

 

CYKELPORTALEN