CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Ny gratis app forbedrer trafiksikkerheden Ny gratis app forbedrer trafiksikkerheden
En ny app Lygtetid kan fortælle dig, hvornår man skal have lys på cyklen. Man kan også planlægge frem i tiden. Med denne app... Ny gratis app forbedrer trafiksikkerheden

Lygtetid-02

Den nye app Lygtetid kan fortælle dig, hvornår man skal have lys på cyklen. Man kan også planlægge frem i tiden. Med denne app er der ingen undskyldning for ikke at have sine lygter med til cyklen eller for at man ikke har tændt dem.

Hvorfor er der brug for appen
Man skal have cykellygter på sin cykel fra solnedgang og frem til solopgang og dette er ikke det samme, som at man skal have cykellygter på, når det er mørkt. Tidspunktet som definerer solnedgang, er det tidspunkt, hvor solen forsvinder under horisonten. Men selvom solen er gået under horisonten, spreder den stadig lys. Hvor lang tid der går fra solnedgang og til at det er rigtigt mørkt afhænger af afstanden til ækvator og varierer derfor efter jordens rotation. Alt dette er naturligvis modsat, når man taler om solopgang.

Derfor bliver man nødt til at få at vide, hvornår den aktuelle solnedgang og solopgang er, hvis man vil sikre sig, at man har cykellygterne tændt efter de gældende regler. Men der er ikke ret mange, som husker at tjekke den officielle solnedgang eller opgang, inden de skal af sted og derfor kommer mørket ofte bag på dem. Specielt i vinterhalvåret, hvor Danmark ligger langt væk fra ækvator, overraskes mange af det pludselige mørke og der er ikke ret mange, som lader cyklen stå, hvis cykellygterne ligger derhjemme.

Sådan fungerer appen
Appen regner som udgangspunkt lygtetændingstiden ud fra telefonens position ifølge den indbyggede GPS og dags dato. Men man har også mulighed for at ændre på datoen eller for at flytte positionen manuelt. Derved kan man tjekke lygtetændingstiden ud i fremtiden og giver mulighed for at bruge appen uden at give denne adgang til at benytte sig af telefonens GPS.

Med Lygtetid har man med et enkelt klik styr på, hvornår man skal have lys på cyklen lige der, hvor man befinder sig. Dette giver fx forældre muligheden for at huske deres børn på, hvornår de skal have lys på cyklen, når de skal hjem fra fritidsinteresser, legekammerater m.m. Lygtetid er en meget simpel app, som er rigtig let at bruge og man kan hurtigt lære sine børn selv at tjekke, om de skal have cykellygter på eller ej.

Lygtetid-01

Øget sikkerhed
I skumringstiden mellem solnedgang og indtil det er mørkt, ses der rigtig mange cyklister, som ikke har lys på cyklen og dette antal håber udviklerne af Lygtetid at gøre mindre ved at give let adgang til lygtetiderne og via generel oplysning. Foruden lygtetider, så giver appen også adgang til de gældende regler for cykellygter og let adgang til at købe et stort udvalg af godkendte cykellygter.

Ofte er cyklister godt klar over, hvis de har en cykellygte, som ikke virker ordentligt, men når de først kommer hjem, så glemmer de at bestille en ny og så kører de også næste gang med en cykellygte, som ikke lyser særligt godt. Dermed er de i risikogruppen for at blive overset i trafikken, men de er også til stor gene for de bilister, som har meget svært ved at se dem. Via Lygtetid har man let adgang til at købe godkendte cykellygter og derved håber udviklerne af Lygtetid at cyklisten bestiller sin nye cykellygte, når de opdager, at den gamle er ved at være udtjent. Lygtetid er selvfølgelig gratis og bliver ved med at være det.

Se mere eller download Lygtetid på www.lygtetid.dk

CYKELPORTALEN