CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Ny Garmin Edge 1040 med soloplader Ny Garmin Edge 1040 med soloplader
Garmin lover op 100 timers batteritid, nye grafiske muligheder og app funktionalitet i deres nye GPS topmodel... Ny Garmin Edge 1040 med soloplader

Garmin har lanceret to nye topmodeller i deres Edge serie, Edge 1040 og Edge 1040 Solar. Umiddelbart ligner de den udgående  Edge 1030 Plus, men takket være den ret massive 3,5-tommer farveberøringsskærm,  lover de nye funktioner såsom multi-band Global Navigation Satellite Systems (GNSS) teknologi for mere nøjagtig positionering. Der er nye træningsmålinger såsom udholdenhedsindsigt i realtid og anbefalede effekt mål, såvel som en imponerende batteritid der primært opnås på tomodellen ved brug af solceller.

Ved at indbygge solceller i displayet lover Garmin op til 100 timers drifttid. Hertil kommer app styret opsætning og nye grafiske visnings muligheder.

Den største nyhed er naturligvis  solcelleopladningen, som har til formål at forlænge køretiden mellem opladningerne. Det er ikke første gang, vi har set denne slags teknologi.  Garmin har brugt solenergi på sine smartwatches i et stykke tid nu, men det er første gang, vi har set det indbygget i en cykelcomputer.

Garmin benytter Power Glass solceller som er indbygget i displayet. Ifølge Garmin skulle solcelleversionen være i stand til at køre  op til 100 timer i batterisparetilstand, hvor solopladningen bidrager med yderligere 42 minutters kørsel i timen. Det forudsætter dog at der en lysstyrke på  75.000 lux, så forvent ikke mirakler på en typisk dansk overskyet dag hvor lysstyrken typisk ligger omkring de. 10.000 lux.

Ellers er Garmin jo kendt for sine trænings faciliteter og analyse af data, og her bliver du ikke skuffet. Den kan stort set alt plus lidt til som du ikke finder andre steder.

Mens konkurrenterne reducerer priserne på deres cykel GPS’er, skal Garmin have næsten sekstusinde kroner for deres nye solcelle vidunder Edge 1040 Solar.  Prismæssig ligger de tre udgaver mellem kr. 4.649,- og 5.849,-

Link

 

 

CYKELPORTALEN