CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Ny cykelrute fejrer 25 året for et genforenet Tyskland Ny cykelrute fejrer 25 året for et genforenet Tyskland
I forbindelse med fejringen af 25 året for Tysklands genforeningen, er der etableret en ny cykelrute fra Bonn til Berlin Ny cykelrute fejrer 25 året for et genforenet Tyskland

 

Radweg Deutsche Einheit er en ny tysk cykelrute fra Bonn til Berlin.  Den er kommet i stand for 25 året for Tysklands genforening. Det er selveste Bundesministerium für Verkehr und digitale Infrastruktur som står bag projektet. Ruten er på ialt 1100 km og består af 20 etaper på mellem 30 og 80 km længde. For størsteparten går den af allerede etablerede cykelruter, men har fået sin egen afmærkning.

Ruten går gennem fem tyske delstater og passerer mere end 100 historiske mindesmærker og steder. Der er oprettet GPX tracks for de enkelte etaper i samarbejde med Komoot som frit kan downloades til GPS eller Smartphone.

Helt i den digitale tidsalder er der undervejs etableret digitale info stationer, hvor man kan søge info om ruten, seværdigheder og overnatningsmuligheder. Det er endvidere muligt at kunne oplade sine elektroniske enheder, herunder også sin elcykel.  Der er endvidere udgivet et lille infohæfte og oprettet en særlig hjemmeside.

Link

CYKELPORTALEN