CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Næsten punkterfrit Indisk cykeldæk

Indien er andet end Rize and Gurri. Ligesom Kina vil Indien i fremtiden også være blandt et af verdens førende vækstområder. Noslar blev grundlagt i 1974 er indiens største dækfabrik, og har gennem mange år forsynet det store hjemmemarked med prisbillige cykeldæk. På det seneste har de indgået et teknisk samarbejde med hollandske Vredestein.

Med lave lønomkostninger er Indien interessandt som producent. F.eks koster et  støbeværktøj til  et cykeldæk i Europa omkring 50.000 kr. at udvikle. Hos Noslar koster det 1/10 så man kan altså lave 10 værktøjer for samme pris. Der er defor rigeligt råd til at begå nogle fejl eller eksperimentere.

Noslar fabrikken er et tydeligt eksempel på Indisk fabrikskultur. I den ene ende af en kæmpe fabrikshal står de mange moderne ekstruder linier og spytter endeløse gummibaner ud. I den anden ende sidder folk på gulvet og kvalitetskontrollerer dæk og slanger, inden de bliver pakket. Noslar program er meget stort lige fra MTB til tour dæk og slanger.

Noslar Floater er et semi slick dæk i størrelsen 26 x 1,75.  Det er med reflex kant og egentlig tænkt som en dagligdagsdæk til mountainbiken.  Det er lavet i naturgummi.  Imellem slidbane og karkasse er indlagt et ekstra ca. 5 mm lag, kaldet  APP (Aditional Pucture Protection) Det giver i praksis et dæk som er tæt på 100 % punkterfri. Man kan f.eks uden problemer sætte en tegnestift i dækket uden at der sker noget. Selve slidbanen har et let mønster og en bred forsænkning i midten.  Den gør at  dækket støjet temmelig meget  når det regner. Selvom dækket er lidt stift er det let at få af/på fælgen.

APP har en pris, nemlig meget ringe komfort da dækket bliver meget stift og derfor meget ukomfortabelt at køre på. En anden ting er rullemodtanden som er markant ringere end traditionelle dæk.

Konklusion.
Ud fra et rent kørselsmæssigt standpunkt har disse dæk været  lidt skuffende. De har høj rullemodstand og er temmelig ukomfortable nok pga det tykke dækindlæg . Dækkets mønster giver også en del støj på våd vej.
Det rokker dog ikke ved at det er et meget slidstærkt dæk og som i praksis er næsten 100 % punkterfri. For cyklister som prioriterer lav pris og stor holdbarhed vil det være et godt valg til dagligdagscyklen.
Pris. 79,-

https://www.ralson-bike.com/

CYKELPORTALEN