CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

nioghalvfemseger nioghalvfemseger
99spokes er et imponerende interaktiv cykelkatalog som kan meget mere end de fleste andre... nioghalvfemseger

Når behovet for en ny cykel melder sig, går de fleste da heldigvis stadig ned til deres lokale cykelforhandler og får vejledning, og ender med at købe cykeldyret der. Men inden da, kan det være en god ide at gøre lidt hjemmearbejde.

Sammenligning af specifikationer, og hvad der er væsentligt for dig, kan være lidt af et detektivarbejde. Stelmål og geometri er lidt af en jungle. Der er masser af kommercielle søgemaskiner som kan hjælpe dig på vej, men ofte kan de ikke helt sige sig fri for at guide dig hen til specifikke cykelprodukter og brands.

Ligesom alle andre forbrugsvarer kan teknologien idag hjælpe dig til at systematisere og indkredse de mange valg, så det både er lettere og hurtigere at danne sig et overblik i cykeljunglen.

99spokes startede som et idealistisk  projekt hvor tre ingeniør studerende skulle afprøve og opøve deres matematiske færdigheder.  Resultatet et må siges at være lykkedes over al forventning. 99spokes er et imponerende site der på  forbilledlig vis interaktivt viser forskelle mellem cykler ud fra dine søgepreferencer.

Indtil videre har de katalogiseret næsten 40.000 forskellige cykler, heriblandt mere end 1500 af de “nye” gravelbikes.  Kataloget er dynamisk så gamle modeller udgår og. erstattes af nye sæson efter sæson.

Der hvor 99spokes for alvor skiller sig ud, er antallet af de forskellige preferencer du kan søge på.  Ud over model, brand og pris, kan du  også søger på komponentpakke, og gearområde.

Du bliver præsenteret for en grafisk præsentation af de modeller du har trukket ud omring gearområde,  specifikationsniveau –  you name it – alt efter hvad du har valgt. Det hele er sammenføjet på en interaktiv måde, der er temmelig imponerende og meget brugbar og lærerig, og som kan gøre en kedelig dag på kontoret til en fest når du for alvor dykker ned i dens mange muligheder. :o) Hvis du f.eks trækker geometri ud på et par cykler får du vist hvor de enkelte mål er placeret i forhold til hinanden.

Ud over det rent faktuelle i databasen, findes der også masser af baggrundsartikler om teknik og links til aktuelle test af cykler og udstyr.

Matematik og systematik er en hjælp, men brug den med omtanke og få inspiration til at udvide din søgning andre steder på mere specifikke emner, og bliv klogere på cykelteknik…

Link

 

CYKELPORTALEN