CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Idag udkommer en ny cykelbog  som optakt til Giro d’ Italia som starter i Herning på lørdag. I Netop gentagelsen er det smukke mødes Jørgen Leth...

Idag udkommer en ny cykelbog  som optakt til Giro d’ Italia som starter i Herning på lørdag.

Netop gentagelsen er det smukke mødes Jørgen Leth og Rolf Sørensen i samtale om deres fælles passion: Cykelsport.
Bogen udkommer den 30. april – ugen op til Giro d’ Italia, som makkerparret Leth og Sørensen kommenterer fra løbets start i Danmark.

Jørgen Leth og Rolf Sørensen mødte hinanden første gang i 1979. Rolf var kun 14 år og skulle køre med i Ole Ritters såkaldte gentlemanløb, Paris-Tuborg, som også Jørgen skulle deltage i. De har mødt hinanden mange gange siden. Nu mødes de igen og taler sammen. Om cykling. Fortælleren, som betragter cykelsporten udefra og iscenesætter den, møder her cykelrytteren, der har mærket den på egen krop gennem en lang karriere på landevejen.  

”Det handler om selve gentagelsen. At man kommer tilbage til det samme terræn. Det er de samme løb, de samme historier, der bliver fortalt, og de samme præstationer, rytterne måler sig med og kører mod, men de er også med til at føje nogle nye til.”

Jørgen Leth om det specielle stof, cykelsporten er gjort af.  

”Jeg kørte i korte bukser og kortærmet trøje. Sneen havde lagt sig, så man kunne næsten ikke se, hvor vejen gik. Et godt stykke nede ad nedkørslen stoppede jeg. En tilskuer forbarmede sig over mig og gav mig sin frakke. Jeg kørte resten af vejen ned til målet iført en lang, ulden overfrakke, forfrossen og helt færdig.”

Rolf Sørensen om en af de mest dramatiske etaper i nyere cykelsport. Fra passagen over Passo di Gavia på 14. etape i Rolfs debut i Giro d’Italia i 1988.

Netop gentagelsen er det smukke er skrevet i samarbejde med sportsjournalisten Flemming Toft. Bogen udkommer i ugen op til Giro d’ Italia som for første gang nogensinde starter i Danmark. Løbet transmitteres i sin fulde længde på TV2 med Jørgen Leth, Rolf Sørensen og Dennis Ritter i kommentatorboksen.

Link

CYKELPORTALEN