CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Når ni gear er rigeligt.. Når ni gear er rigeligt..
microShift går mod strømmen om stadig flere gear og lancerer den prisrimelige Advent både til mountainbike, cross og landevej. Når ni gear er rigeligt..

Mens de toneangivende store producenter bruger kæmpe summer på at lancere den ene dyrere og dyrere landevejsgruppe efter den anden, med stadig flere og flere gear, og hvad deraf følger af teknologiske firnurligheder, der  gør det både svært for forbrugeren og forhandleren mht. bagud kompabilitet, går microShift den modsatte vej og lancerer en prisbillig 1×9 geargruppe som kan bruges både på MTB, cross pg landevej.

Hånden på hjertet, måske den professionelle cykelverden efterspørger stadig flere og flere gear med stadig mindre og mindre spring, men som almindelig dødelig motionist, er det langt hen af vejen temmelig overflødigt, og gør tingene unødigt komplicerede og ikke mindst meget dyrt.  I takt med med at at man klemmer stadig flere kranse ind på kassetten, stiller det stadig større krav til nøjagtighed og deraf større vedligeholdelse og justering. Noget som den professionelle cykelverden har folk og resourcer til, men som for den almindelige motionist ofte bare er yderligere et irritations moment når man lige vil trille en hurtig tur.

1×9 med valgfrihed
microShift Advent består af kun tre komponenter. En 9 gears kassette, med udvekslingen 11-42 og springene 11-13-15-18-21-24-28-34-42.. Gearskiftet varetages af en genial bagskifter med et særligt palsystem ,fremfor de mere udbredte rullelejer som fungerer via friktion.  Palsystemet har været brugt i hjulnav i årevis og er helt friktionsfrit. Samtidige er det let at justere bare med en unbraco nøgle. Du kan selv bestemme om du vil bruge en flatbar gearskifter til MTB eller et landevejsgreb til cross/landevej.   Gruppen kommer uden kranksæt og kæde. Kæden kan være alle typer 9 og 10 speeds typer. Der findes endvidere en særlig bagskifter med kort arm så systemet også kan fungere med en mindre kassette og dobbelt kranksæt. Vægten for de tre komponenter ligger på godt 900 gram.

Prisen for microShift Advent er i USA kun 125 $. Da de to officielle microShift distributører HF Christiansen og Storm Danmark ikke har svaret på vores henvendelse omkring pris og levering, kan vi ikke udtale os om gruppen overhovet bliver tilgængelig i Danmark.  Vi har kontaktet microShift direkte på Taiwan og håber at få tilsendt en gruppe til test i nær fremtid.

Link

 

 

 

CYKELPORTALEN