CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Vi tester to MTB pedaler

Kan det hæderkronede Time klare duellen mod opkoplingen fra USA med danske rødder Crankbrothers. Atac XS og Candy SL er begge et godt bud på et par gode mellemklasse MTB pedaler.

 

Time Atac XS
Blandt hardcore mountainbikere og konkurrence ryttere har Time Atac altid haft et godt ry, som en bundsolid og pålidelig pedal.  Hele Atac serien har fået et gevaldigt facelift, der har gjort en i forvejen god pedalserie endnu bedre.  Bøjlerne til klampen er blevet frilagt noget mere, så den virker bedre under mudrede forhold. Selve huset er blevet mere elegant at se på og samtidig har det sparet nogle gram. Den faste udløsningsvinkel og spændig i bøjlen er bevaret.
En stor trædeflade som her, er rart da man så kan hvile foden uden at være klikket i.
Time Atac XS er en god allround pedal.

Vægt 334 g + 45 g for pedalerne
Pris 899,-

Crankbrother Candy SL
Førstehåndsindtrykket er vigtigt, og man må sige at Candy SL leverer varen i en meget flot æske. Candy er egentlig den meget roste Eggbeater pedal som har fået en platform uden om. Det er tit et problem på den oprindelige Eggbeater at det kan være svært at finde pedalen. Det er løst her. Pedalen er stadig meget åben og virker upåklagelig også under mudrede forhold.  Selve huset i plastik virker dog en smule skøbeligt. Desuden begyndte pedalen at knirke efter kort tid. Det viste sig at den overhovedet ikke var smurt i lejet.
Klamperne bliver hurtig slidte, da de er i messing.

Vægt 301 g + 46 g for klamperne
Pris. 799,-

Konklusion
Både Crankborther og Time er gode pedaler i mellem prislejet som funktionsmæssigt fungerer upåklagelig. De er begge rimelig lette og har ingen deciderede svagheder. Time vinder dog med et mulehår i kraft af større pålidelighed og lidt bedre helhedsindtryk.

Du kan læse om flere pedaler her.

www.crankbrothers.com
www.timesport.fr/

CYKELPORTALEN