CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

MokuMono MokuMono
Der er langt mellem visionære cykelprodukter og produktionsmetoder. Mokumono er et godt bud på en industriel produktion af cykelrammer i stort og varieret styktal... MokuMono

Fremstilling af cykelrammer har ikke undergået den store udvikling gennem dens 200 årige historie, hvis man betragter det ud fra et produktionssynspunkt. Så er stadig involveret en mængde menneskellige resourcer i måden den fremstilles på, mens fremskridtet materialeteknologi har undergået lidt af en revolutionær udvikling.

Mokumono er et hollands firma som blev præmieret med en Eurobike Gold Award for deres MokuMono, som er et fremsynet  bud på en cykelproduktion som kan gøres både hurtigere, billigere og mere automatiseret. En oplagt teknologi til Europæisk cykelproduktion hvor lønudgifter har en stor part i modsætning til Asien som udgør langt størsteparten af al verdens cykelproduktion.

MokuMono er en trykstøbt ramme som laves i to dele og svejses sammen. Det betyder den kan produceres i meget stort styktal og til næsten ingen penge. Samtidig giver teknologien mulighedr for næsten ubegrænsede muligheder for individuel tilpasning.

Link

  • Mokumono Cycles

CYKELPORTALEN