CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Skal Europæisk producerede cykelrammer være trykstøbte Skal Europæisk producerede cykelrammer være trykstøbte
Er cykelstel i trykstøbt aluminium vejen frem for Europæisk cykelproduktion Mokumono er et godt bud på en industriel produktion af cykelrammer i stort og... Skal Europæisk producerede cykelrammer være trykstøbte

 

Fremstilling af cykelrammer har ikke undergået den store udvikling gennem dens 200 årige historie, hvis man betragter det ud fra et produktionmæssigt synspunkt. Der er stadig involveret en mængde menneskellige ressourcer i måden den fremstilles på, mens fremskridtet på materialeteknologi har undergået lidt af en revolutionær udvikling.

Hvis cykelproduktion i Europa, med høje lønomkostninger skal have en reel chance mod lavtlønsområder i Asien, så er der kun en vej frem og det er automatisering. Her har den traditionelle måde at fremstille rammer på med opskæring af rør og efterfølgende svejsning eller lodning, det svært.

Trykstøbte metaldele har været brugt i årevis indenfor næsten alle andre industri områder, så hvorfor ikke også. cykelrammer.

Mokumono er et hollands firma grundlagt af de to tvillingebrødre Bob und Tom Schillesom. Rammen er 100  % automatiseret og 65 % af alle komponenter i den komplette cykel er produceret i Europa.

 

Mokumono er en trykstøbt ramme der laves i to dele og svejses sammen. Det betyder den kan produceres i meget stort styktal og til næsten ingen penge. Samtidig giver teknologien muligheder for næsten ubegrænsede muligheder for individuel tilpasning.

Mokumodo fås i to udgaver, en pedaldrevet og en motordrevet.  Den pedaldrevne fås i to udgaver med 8 eller 11 gears  indvendigt gearnav, dynamolys og bæltedrev. Vægt mellem 9,8 og 12,5 kg. Den elektriske udgave er stort set tilsvarende specificeret plus en motor og batteri. Vægten er forbavsende let kun 16 kg.  Begge modeller fås i flere farver, størrelser og udstyrvarianter.

Link

CYKELPORTALEN