CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Skal Europæisk producerede cykelrammer være trykstøbte Skal Europæisk producerede cykelrammer være trykstøbte
Er cykelstel i trykstøbt aluminium vejen frem for Europæisk cykelproduktion Mokumono er et godt bud på en industriel produktion af cykelrammer i stort og... Skal Europæisk producerede cykelrammer være trykstøbte

Fremstilling af cykelrammer har ikke undergået den store udvikling gennem dens 200 årige historie, hvis man betragter det ud fra et produktionssynspunkt. Der er stadig involveret en mængde menneskellige resourcer i måden den fremstilles på, mens fremskridtet materialeteknologi har undergået lidt af en revolutionær udvikling.

Hvis cykelproduktion i Europa, hvor høje lønninger er en del af det, skal have en reel chance mod lavtlønsområder i Asien, så er der kun en vej frem og det er automatiserng. Her har den traditionelle måde at fremstille rammer på med opskæring af rør og efterfølgende svejsning eller lodning, det svært.

Trykstøbte metaldele har været brugt i årevis indenfor næsten alle andre industri områder, så hvorfor ikke også. cykelrammer.

Mokumono er et hollands firma som blev præmieret med en Eurobike Gold Award for deres MokuMono tilbage i 2017. Deres rammer er 100 % automatiseret.

 

Mokumono er en trykstøbt ramme som laves i to dele og svejses sammen. Det betyder den kan produceres i meget stort styktal og til næsten ingen penge. Samtidig giver teknologien muligheder for næsten ubegrænsede muligheder for individuel tilpasning.

Mokumodo fås i to udgaver, en pedaldrevet og en motordrevet.  Den pedaldrevne fås i to udgaver med 8 eller 11 gears  indvendigt gearnav, dynamolys og bæltedrev. Vægt mellem 9,8 og 12,5 kg. Priser fra godt kr. 13.000,- Den elektriske udgave er stort set tilsvarende specificeret plus en motor og batteri. Vægten er forbavsende let kun 14,5 kg. Pris godt kr. 23.000,-  Begge modller fås i to farver og i tre størrelser.

Link

CYKELPORTALEN