CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Mød Siggi Mød Siggi
Danske COH&Co kendt for deres lad og træcykler har en ny lille på vej... Mød Siggi

Cykler med små hjul, er i disse år på stor fremmarch op gennem feltet af store cykler. Mange lidt oppe i åerne husker sikkert de vakkelvorne minicykler fra 60’erne. Men sådan er det heldigvis ikke mere. Mini/foldecyklen er er for længst blevet voksen og udspringer i disse år i en mangfoldighed af udformninger.  Fra at være en cykeltype der hovedsagligt var koncentreret omkring fjernøsten og blandt det som nogle “bedrevidende” stadig kalder ekscentriske cyklister, er cykeltypen nu ved at blive mainstream. Her på Cykelportalen har vi gennem tiderne  både  omtalt og testet adskellige cykler med små hjul.  Vil du vide mere om denne cykeltype, kan du læse mere i vores omfattende arkiv.

Lille Siggi er det danske cykelbrand Coh&Co nyeste barn

CohogCo vi mange gange tidligere har omtalt både gennem besøg og omtale af deres cykler, skiller sig på en række områder ud fra næste alle andre danske cykelbrands. Deres mission er at udbrede cyklismen gennem en noget anderledes måde at tænke cykler på.  Læs vores omtaler af CohogCo her

Næste cykelprojekt fra deres ide’fabrik og produktion, er døbt Siggi, og skulle angiveligt blive søsat som kickstarter projekt senere på måneden. Siggi er deres bud på den ultimative bycykel for dem der vil hurtigt frem i den stadigt tættere byjungle af beton og biler, hvor det gælder om at kunne være adræt og hurtigt at kunne tilpasse sig forkellige vilkår og transportformer på kryds og tværs.

Siggi er i sin grundkonstruktion en foldecykel, men med en intakt hovedramme uden hængsler, der ofte er andre foldecyklers achilleshæl.  Kombinationen af den hængslede fjedrende bagramme der foldes ind under hovedrammen sammen med den unikke etbenede fjederforgaffel gør at cyklen har næsten de samme mål sammenfoldet med 20″ hjul som den legendariske Brompton der må nøjes med 16″ hjul.

Ramme og forgaffel bliver i CohogCo egen udviklede StoneWeave,  en blanding af kulfiber og basalt,  de har benyttet med succes i deres Vogel cykler.  Cyklen har integreret bagagebærer og kan trilles sammenfoldet.  Det er planen at kunne tilbyde Siggi  i forskellige udstyrsvarianter både med og uden motor. Vægtmæssigt vil den letteste model kunne komme et godt stykke under de 10 kg.

Du kan allerede nu læse mere om projektet og lade dig opskrive som interessent, og få direkte besked når kampagnen går igang med mulighed for en særlig introduktions rabat.  Vi følger naturligvis også udviklingen her på portalen på dette spændende danske cykelprojekt, der forhåbentlig vil være tilstrækkelig interesse for at den bliver til virkelighed.

Link

 

CYKELPORTALEN