CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Rejser du ofte med din cykel, kender du problemet med pedalerne som rager ud. Flyselskaberne kræver at de bliver afmonteret, men også ...

 

Rejser du ofte med din cykel, kender du problemet med pedalerne som rager ud.  Flyselskaberne kræver at de bliver afmonteret, men også  transport i bil og tog kan det ofte være rart at kunne tage pedalerne hurtigt og smertefrit af. Japanske MKS har udviklet en bajonetfatning med en lille omløber som gør hele den affære meget let og elegant.

Når pedalerne er afmonteret kan de opbevares i denne lille pose.

Afprøvning.
Ibrugtagning er lige ud af landevejen. De to bajonetfatninger som er tydelig mærket med L og R monteres på krankarmene og fastspændes med en standard 15″ fastnøgle. Omløberen skubbes tilbage og pedalen kan trkkes af.  Det modsatte ved montering. Der medfølger et par små plastik clips som låser omløberen så den ikke kan åbne ved et uheld under kørsel.  Selve pedalen minder om en standard SPD pedal.  Selve klampen ligner næsten en Shimano SPD type som også godt kan bruges. Der er ca 5 graders frigang i pedalen og ind og udspændingskraften kan justeres på en lille unbraco på bagsiden. Pedalen har fungeret upåklageligt i hele periden uden nogen form for slør.  Det smarte ved systemet er at alle de øvrige Ezy pedaler også passer så man hurtigt kan skifte mellem klikpedel og almindelig pedal.

Her set akslen ved afmontering fra bajonet fatningen

Konklusion.
MKS MM Cube Ezy  er en lille genialitet for cyklsiten som ofte er på farten og skal have pedalerne hurtigt af og på. Den egner sig lige godt til landevejs som offroad og turcykling. Den virker gennemtænkt og ikke mindst velkonstrueret og pålidelig. Får vores anbefaling.

 

 

Vægt  420 g for et sæt
Pris ca 700 kr
Pedalen forhandles desværre ikke i Danmark men kan købes hos bl.a. :
Calhouncycle

Link til producenten:
MKS Pedal

CYKELPORTALEN