CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Bambusrør som rammemateriale er på fremmarch. Det er en hurtigvoksende og nærmest uudtømmelig resource. Nyeste tiltag indenfor bæredygtig produktion hedder cykeldæk af sukkerrør. Alle...

Bambusrør som rammemateriale er på fremmarch. Det er en hurtigvoksende og nærmest uudtømmelig resource. Nyeste tiltag indenfor bæredygtig produktion hedder cykeldæk af sukkerrør. Alle ved at syntestisk gummi udvindes af olie under stort resourcespild. Derfor har Michelin nu gået sammen med

Michelin ønsker at udvikle dæk som bygger på mere vedvarende råmaterialer.  Den franske producent har allieret sig med Amyris of America for at arbejde på vedvarende gummi.  Amyris er kendt for udvikling af  ikke forsile kemikalier og brændstoffer.

I sidste uge indgik de to selskaber en endelig aftale om at samarbejde i udviklingen af ​​ isopren, som er den kemiske byggesten til i gummi dæk og andre produkter, der bruger syntetiske og naturligt gummi.

I henhold til aftalen, vil Amyris og Michelin begge bidrage med finansiering og tekniske ressourcer til at udvikle Amyris teknologi til at producere isopren fra vedvarende råmaterialer. Amyris forventer at begynde at kommercialisere denne isopren i 2015.  Michelin har underskrevet en ti-årig ​​aftale med Amyris.

Amyris konverterer plante-baserede sukker til isopren, den vigtigste ingrediens i produktionen af ​​syntetisk gummi.

Michelin producerer dæk til biler, cykler, traktorer og motorcykler. Michelin  blev oprindeligt grundlagt for at at fremstille cykeldæk. I 1891 havde Michelin virksomheden taget sine første patent på en aftagelig luftdæk, som blev brugt af Charles Terront til at vinde verdens første langdistance cykelløb, fra 1891 Paris-Brest-Paris. Michelin begyndte at producere bildæk i 1895.

Link

CYKELPORTALEN