CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Merida Media Camp 2013 Merida Media Camp 2013
Traditionen tro havde Taiwans næststørste cykelproducent inviteret cykelpressen til Mallorca for præsentation af deres Lampre og Multivan cykelteams samt naturligvis nye top of the... Merida Media Camp 2013

meridapresscamp01

Meridas medie camp på Mallorca i februar måned, er altid lidt af et tilløbsstykke, specielt for de vinterblege cykeljournalister, der her får lejlighed til at komme væk fra mørket foran skrivebords PC’ en og opleve et par solskinsdage på den populære middelhavsø.  I modsætning til sidste år hvor vinteren havde indfundet sig i Middelhavet, var det i år noget bedre, en kombinationen af sol, regn og blæst. Men det skulle naturligvis ikke afholde Merida for at byde velkommen, med de for øen legendariske grisefesters afløser, Barbacue Rips, velbekomme…

Merida der årligt producerer næsten 3 millioner cykler og  eksporteres til 70 lande,  havde ud over præsentation af deres landevejs – og mountainbiketeams LampreMerida og MultivanMerida  også nogle interesandte produktnyheder med i ærmet.

meridapresscamp02

Big Seven 
Ingen tvivl om at Merida fremover vil koncentrere deres nyudvikling på mountainbikes på de to størrelser 29″ og den nye 27,5″ standard, den som blev relanceret på Eurobike sidste år under navnet 650B. Der er tale om en størrelse der ligger mellem den eksisterende 26″ og 29″.  Merida vil stadig have 26″ i programmet men signalet er klart nok, den er under udfasning.

Meridas tyske udviklingschef Jurgen Falken præsenterede den nye Big Seven der rent geometri mæssigt er en nedskalleret udgave af Big Niner.  Samme udstyrspakke og en smule lavere vægt. Efter en prøvekørsel på dem begge, er jeg ikke i tvivl om at 27,5 (650B) bliver den nye standard.
Udover Big  Seven blev også den nye Big 99 Carbon præsenteret, en fuldaffjedret mountainbike med 100mm affjedring for og bag. Rammen vejer 1,8 kg noget mindre end sidste års aluminiumsramme Big.99. Et særligt Merida kendetegn er den forbedrede stivhed i krankboks området både på Big Niner, Big 99 og Big Seven. Geometrien på de tre rammer er forøvrigt konstrueret sådan at den standard monterede 100 mm gaffel kan udskiftes til 120 mm uden at det ændre noget.

meridapresscamp04
Merida havde også taget en prototype med på den nye One-Forty-B. En All-Mountainbike, med 140mm vandring og 27,5 tommer hjul.  Bagrammen er lånt fra One.Sixty og ved hjælp af Virtual Pivot Kinematik (VPK) hvor man sænker de 60mm korte beslag for at give et lavere tyngdepunkt.  Jeg havde ikke lejlighed til at prøve cyklen men alle vendte begejstrede tilbage og roste dens fantastiske sporstabiltet.

meridapresscamp03

Scultura SL
Team Lampre skal køre på den nye Scultura SL. Et landevejscykel som i høj grad viser Meridas formåen i avanceret kulfiberteknologi. Scultura SL Team har inkorporeret mange nye teknologier der samlet giver en landevejscykel der både er stiv, responsiv og behagelig at cykle på.

  • Struktureret element kulfiber
  • Dobelt kammer teknologi
  • Nano Matrix kulfiber
  • X-Taper 1.5“ styrrør
  • Flex bagstag
  • Flax Plante Fiber teknologi

De nye Merida cykler foventes på det danske marked i efteråret. De endelige priser er endnu ikke fastlagt.

Lidt ærgeligt at Merida har aldrig haft cykelnørdernes helst store opmærksomhed i Danmark, i modsætning til brands som f.eks Specialized, hvis produkter for størstedelen netop bliver produceret på Meridas fabrik i Yuanlin.  Men det er åbenbart mere afgørende at køre på det “rigtige mærke” fremfor på orginalen hvorfra de andre låner teknologien.  Med denne gorilla marketings bemærkning forventer vi ikke at blive inviteret til præsentation af  Specialized nyheder til april på Sea Otter i Californien, noget vi sagtens kan leve med ;o)

Link

 

CYKELPORTALEN