CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

En af de absolutte sværvægtere indenfor  kvalitetscykler, Merida har netop afholdt deres årlige presse/forhandlermøde på Mallorca, som i år også kunne byde på sne. Merida vil...

En af de absolutte sværvægtere indenfor  kvalitetscykler, Merida har netop afholdt deres årlige presse/forhandlermøde på Mallorca, som i år også kunne byde på sne. Merida vil i fremtiden have flere fabrikker, flere modeller, især i de populære twentyniner mountainbikes og racercykler samt en meget mere intens marketings support.  Der var endda tale om at deltage i Tour de France med et professionelt team. Det vil formentlig ske med den nye Merida Scultura SL Team  racercykel som er toppen af poppen fra den tawanesiske cykelgigant som nu vil til at satse kraftigt på landevejssegmentet.

Rekord omsætning
Merida Industri havde en rigtig god 2011 sæson, hvor flere rekorder blev brudt.  På forhandler/presse campen  fortalte senior Vice President William Jeng, at selskabet nu har en omsætning tæt på 650 millioner US dollars, hvilket er en stigning i forhold til 2010 på 14,5%.

Press Camp
Hvad der for ni år siden startede forholdvis beskedent med små 25 journalister er i 2012 vendt til et sandt skue, hvor nøgle forhandlere nu også er en del af det.  I år var følget på 125 journalister fra 21 lande samt  70 Merida forhandlere.  Stedet er stadig det samme nemlig turistøen og cykelmekkaet for solhungrende motionscyklister, Mallorca.

Investeringsprogram i millionklassen
Meridas vækstrater har utvivlsomt medvirket til at træffe afgørelse om en hundred millioner dollar omfattende investeringsprogram for de kommende år. William Jeng fortalte, at programmet omfatter grundlæggelsen af ​​Meridas tredje fabrik i Kina. Det vil blive placeret i Kunshan og vil få en produktionskapacitet på 1,5 millioner enheder. På de øvrige produktionsfaciliteter udvides den samlede produktion i de kommende år  til omkring 5 millioner enheder.  Det vil gøre Merida til den suverænt anden største cykelproducent i verden med ambitioner om at blive den største.

Nye Cykler
Mange af investeringerne bruges til nye 2013 modeller. En ny 29-ER-serien (bestående af aluminium og carbon cykler, herunder en fuldstændig ny fuldafjerdret model, en ny carbon road-racers, og en ny elcykel er alle på vej. Under forhandleren og presse lejren var der mulighed for at stifte bekendtskab med de nye modeller og teste dem, undtagen for elcyklen. Den nye 29-serien vil ramme butikkerne allerede i juli måned.

Merida er også ved at udbygge sin produktion af elektriske cykler i Tyskland.  Der skal desuden produceres elcykler på hovedfabrikken på  Taiwan. Dette for at tilgodese de lovmæssige forskelle der er mellem elcykler til Asien og Europa.

Tour ambitioner
Det store samtaleemne var Merida Scultura SL Team der er er Meridas nye top landevejsracer.  Den er helt klart et udspil, som kan opfylde Merida ambitioner om at komme ind i verdens største cykelløb, Tour de France.  Der går ubekræftede rygter om at dette vil ske i 2013 eller 14. Ingen tvivl om at det er noget sådant der skal til for at mærket kan få samme succes som vel verdens bedste MTB team.  Og hvis nogenn har noget at have deres ambitioner i så må det være Merida.

Vi vender tilbage i nærmeste fremtid med omtaler af de nye cyker og et fabriksbesøg på Taiwan.

Link

 

CYKELPORTALEN