CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Mavic indtroducerer nu deres eget dæk, som første skridt på vejen til at introducere deres egen hjul og dæk standard ud i fremtiden. Deres...

k102

Mavic indtroducerer nu deres eget dæk, som første skridt på vejen til at introducere deres egen hjul og dæk standard ud i fremtiden.

Deres første dæk og hjul produkt, hedder Ksyrium Yksion K10 clincher og er lanceret for at fejre 10 års jubilæet for  Ksyrium hjulsættet.

Vægten for det komplette sæt bliver 2,100 g (inklusiv dæk og slange minus  hurtigbespænd).   Dækkene alene vejer 225 g. k103

På længere sigt vil Mavic producere specielle dæk til hvert af deres hjulsæt, inklusiv mountainbikedæk.

Mavic kom på ideen da grænsen for eksisterende hjulteknologi ikke kan presses meget længere, hvorfor det var natuligt at kaste sig over dæk som det næste step.  Målet er at skabe systemhjul hvor hjul og dæk er nøje afstemt.

Dækkene bliver produceret efter Mavic’s specifikationer på en fabrik i Thailand, som forøvrigt er brugt af flere af de helt store dækproducenter.

K10 er tilegnet langdistance rytteren, hvorfor lav rullemodstand , greb, vægt og komfort sammen med lav punkterbarhed og  pålidelighed,er vigtige faktorer.

k101

Dækket er ikke den eneste nyskabelse på Ksyrium Yksion hjulsættet. wheelset.  Maxtal fælgen har udfræsningermellem egerne for at spare vægt, og baghjulet er en smule asymetrisk i forhold til forhjulet for at styrke det. 25 mm istedet for 22mm.

Hjulene har Mavic’s  Zicral alloy eger  og et kulfibernav foran.

Pris og leveringstidspunkt i Danmark er endnu ukendt.

Læs mere her

CYKELPORTALEN