CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Cykler Made in Taiwan Cykler Made in Taiwan
Den Taiwanesiske cykelindustri var traditionen tro igen på charmeoffensiv på verdens største cykelmesse. I år også med et stort anlagt mode/cykelshow. Cykler Made in Taiwan

 

Traditionen tro havde Taitra inviteret til pressekonferance på Eurobike for at orientere om nyeste salgstal og trends fra cykelkongedømmet Taiwan, efterfulgt af et mode/cykelshow på store scene om eftermiddagen.  Under titlen “Ride into the Future with Bikes from Taiwan!” lagde Taiwan repræsentanten for det tyske marked Agnes Haw-Yue Chen ud med at nævne at Tyskland er den Taiwanesiskes cykelbranches største marked i Europa og den 9 største i verden. Samlet set er Europa uden sammenligning den største importør af cykler og udstyr fra Taiwan. Mere end to millioner cykler blev importeret i 2014 og næsten 1,5 mill i første kvartal af 2015, som samlet set ser ud til at sætte nye rekorder.

TAITRA-Eurobike

Herefter forsatte Chairman Antony Lo med de vigtigste tendenser. Markedet for racercykler er inde i store ændringer med øget vækst, mens elcykel markedet er status que. Sidste år eksporterede Taiwan næsten 58,000 LEVs (Light Electric Bicycles). En vækst på næsten 10 % i forhold til forrige år. Selvom det europæiske marked har oplevet en vis stagnation har Taiwan alligevel opnået en vækst på 11% i første kvartal af 2015. Herefter var det tid til præsentation af fem udvalgte brands nye produkter for 2016:

besv

BESV
BESV er en stor producent af elcykler. For 2016 har de to nye modeller. BESV JS1 og BESV LX1. Firmaet lægger stor vægt på design og at cyklerne skal fremstå harmoniske. JS1 fik derfor også en Eurobike Award for design og innovation. Udstyret med nye interaktive funktioner som parkerings lokations indikator, online vejrudsigt, interessandte lokationer og seværdigheder. LX1 er firmaets topmodel også med interaktiv Smart Mode som betyder at den kan udregne hvor meget energi den enkelte rytter behøver for at have den optimale balance mellem komfort og motion i forhold til den tilbagelagte strækning.

Giant

Giant
Giant viste sin senste landevejsracer som de kalder “A Total Race Bike”. TCR Advanced SL har en hidtil uset systemintegration lige fra forgaffel til hjul der sammet giver en perfekt balance mellem effektivitet og fantastiste køreegenskaber under alle forhold.

kendatires

Kenda
Dækspecialisten Kenda viste tre nyheder. Honey Badger Downhill Mountainbike dækket er en speciel forstærtket udgave til de nye frembusende elektriske downhil cykler for bedre vedhæftning og større slidstyrke. Saber er et nyt Cross Country dæk som angiveligt skulle være det hurtigste og letteste på markedet pga sin AC3C rubber compound. Endelig viste de deres nye Flintridge dæk som er designet til blandet terræn.

KMC

KMC
KMC Chain viste to nye kæder. DLC er en ny topkæde som er optimeret mht gearskift ved høj hastighed, altså perfekt til cykelløb. eBike kæden er som navnet antyder optimeret til elcykler der stiller højere krav til trækstyrke op til 20 % mere.

Tern-presenatation

Tern
Tern Bicycles viste den nye Verge S8i foldecykel med bæltetræk som holder længere og er vedligeholdesesfrit.  Udstyret med Hydrauliske skivebremser og skærmsæt og dynamolys er den perfekt til byen.

Umiddelbart efter pressekonferancen var der et kombineret mode og cykelshow på messen store scene hvor en række produkter fra Taiwan blev præsenteret. Showet var indelt i tre segmenter – landevejscykler, hightech og foldecykler og cykelkomponenter. Ialt godt 40 forskellige produkter fra AIRACE, BESV, BETO, Exustar, GIANT, GreenTrans, Holux, Joy, KENDA, Kind Shock, KMC Chain, Metallica, Paco Bike, QBICLE, Solis, STRiDA, TAYA, Tern and Ubike.

Om Taiwan Excellence
Taiwan Excellence blev etableret i 1992 af det taiwanesiske ministerium for økonomiske affærer (Taiwan’s Ministry of Economic Affairs) Kriterierne for udvælgelsen er udvikling R&D, kvalitet , design og markedsføring. Læs mere på www.taiwanexcellence.org

Taiwan’s Bureau of Foreign Trade
(BOFT), under ministeriet Ministry of Economic Affairs (MOEA) er ansvarlige for implmentering af politikker og lovgivning omkring eksport og samhandel. Oprettet i 1969. Læs mer på www.trade.gov.tw/English.

Om Taitra
Oprettet i 1970 og skal hjælpe med at markedsføre Taiwanisiske produkter på eksportmarkeder. Organisationen er et nonprofit foretagende for markedsføring af Taiwan og hjælper industrien med forskellige tiltag. Har tilknyttet mere end 800 internationale marketings specialister over hele kloden udstationeret indenfor 60 forskellige brancher. Læs mere på www.taitra.org.tw

 

CYKELPORTALEN