CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Luft og slangeløst fra Schwalbe Luft og slangeløst fra Schwalbe
Schwalbe Airless er et luft og slangesløst system til dagligdagscykler og elcykler. Luft og slangeløst fra Schwalbe

Airless er et nyt slange og luftfrit system Schwalbe. Systemet består af tre dele, en lille lukket luftring, et skumindlæg og et dæk.  I første omgang kun i en udgave 40-622.

Airless er ikke et system til “gør det selv cyklisten”, da det kræver en special værktøj for at kunne montere.  Derfor skal du forbi din autoriserede Schwalbe cykelforhandler.

Systemet vi i første omgang kun komme på det tyske og hollandske marked som en forsøgsordningen, inden Schwalbe beslutter om de vil udbrede det til de øvrige markeder.  Det er meningen at der fra næste år vil komme flere dæktyper.

Airless vejer godt 300 gram mere end et traditionelt dæk/slange system, men til gengæld slipper du for punkteringer og løbende pumpning af dæk. Indlægget Infinergy er udviklet af BASF og er en slags termoplastisk Polyethan der har en densitet svarende  til godt 50 psi.

Eneste krav til fælgen er at den er minimum 19 mm bred. Der findes to bredder af den lille luftring 10 eller 12 mm som sørger for at indlægget ligger rigtigt til fælgen og udligner de forskellige fælgprofiler. Schwalbe lover en levetid på op til 10.000 km.

Link

CYKELPORTALEN