CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Lock8 Lock8

Lock8

Produktnyt 23. november 2013 CYKELPORTALEN

Her er den digitale cykellås, der skræmmer enhver cykeltyv væk. GPS-tracker, alarm og oplåsning via en app på din smartphone Lock8

 

Cykeltyveri sker altid på det mest ubelejlige tidspunkt, og sider venter ofte et forsikrings helvede.  Men sådan behøver det ikke at være hvis et hold af tyske og engelske nørder får deres vilje med deres nyskabende cykellås Lock8.

Smartphone-app
Lock8 monteres på selve cyklen, og er lavet i materialer, man ikke lige sådan kan rive løs med hænderne. Selve modulet indeholder en del smart elektronik, samt to huller til et stålkabel, som du kan bruge som du normalt bruger en kædelås – altså en ekstra sikkerhed af cyklen fastspændt til en fast genstand det være en lygtepæl eller et cykelstativ.

Idéen er, at Lock8 frigiver kablet elektronisk.  Det betyder, at du ligesom med moderne biler ikke længere behøver en nøgle, eller at huske en kombinationskode. Det gør det også langt nemmere at etablere lånecykelordninger, Det er et system, Lock8-folkene håber kan blive til en hel infrastruktur en dag og væsentligt billigere end mange af de meget forkromede og dyre lånecykelordninger cykelverdenen oplever i øjeblikket.

Lock8 åbnes med en app til iPhone eller Android, hvor du også kan se, hvor din cykel befinder sig.  Lock8 har indbygget GPS-tracker, så det er let at finde cyklens position, hvis den skulle blive stjålet.  Men chancerne for det sidste bliver væsentligt formindsket af Lock8.

lock8-02

Alarmfunktion
For ud over kablet, der vil skulle skæres over med en kraftig boltsaks helt tæt på hjulet, så har Lock8 også en alarm indbygget. Akkurat som en bilalarm gør den højlydt opmærksom på sig selv, hvis nogen forsøger at stjæle din cykel uden at låse op med app’en.  Alarmfølsomhed og lystyrke kan indstilles direkte fra din Lock8 app.

Lock8 er endnu ikke sat i produktion, men er ved at samle de nødvendige finansielle midler gennem en Kickstarter kampagneagne. Den løber endnu 9 dage og mangler kun godt 1500 £ for at nå målet på 50.000 pund.  Nås måslet vil produktet blive sendt til kickstarter supporterne i maj 2014 og herefter blive udbudt til salg for alle andre.

Link

CYKELPORTALEN