CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Lapierre Pulsium Lapierre Pulsium
Lapierre Pulsium er det seneste eksempel på fantasifulde krumspring på at gøre moderne racercykler komfortable, i rækken af de såkaldte Endurance cykler. Lapierre Pulsium

Lapierre-Pulsium-03

Som moderne landevejscyklist bliver man stillet over for en masse valg og muligheder.  Da jeg var ung var en racercykel en diamantramme nogle hjul og forholdvis få gear.  Nu om dage er valgmulighederne nærmest uudtømmelige og man kan som cyklist let miste pusten under det svære valg.

Først laver man cyklerne så lette og stive at de bliver uudholdelige at cykle på, for herefter at finde på alle mulige krumspring for at få noget at komforten tilbage igen. Lapierre Pulsium er et godt eksempel i den nye landevejskategori af racercykler til Endurance Race, eller på godt dansk udholdenshedsløb.

Specielt de mange forårsklassikere har gennem tiden fået opfindsomheden til at blomstre. Først naturligvis med brede dæk, som siden blev forkastet, for igen at genopstå.  Siden kom der både aktiv og passiv affjedring både som fjederelementer som vi kender det fra mountainbiken men specielt efter kulfiberrammens fremkomst som en indkonstrueret eftergivelighed i rammen.

Den klassiske stålramme var kendt for sin egendæmpning af vibrationer men i jagten på billige og lette materialer kom den kropumulige aluminiumsramme som kort kan karakteriseret ved billig og ukomfortabel,  inden “vidundermaterialet” kulfiber for alvor indtog scenen.

Lapierre-Pulsium01

Lapierre Pulsium 
Pulsium er en kulfiberracer specielt konstrueret til brostensløb men i høj grad også til den komfortorienterede cyklist som gerne vil eje en højteknologisk og let racercykel som man kan cykle på i timevis uden helt at blive rystet fra hinanden.  Forgaflen benytter en speciel lagdeling af kulfiberlagene som giver høj eftergivelighed for vibrationer og slag fra underlaget, mens hovedrammen har en indbygget elastomer som giver 3 mm vandring. I forhold til Lapierre andre racerrammer skulle eftergiveligheden være 27 % højere.

Ud over disse krumspring har rammen også plads til 32 mm brede dæk, så alt i alt en komfortabel og alsidig højteknologisk landevejsracer. Pulsuim kommer på markedet i juli måned. Priser og udstyrsvarianter er endnu ukendte.

Link

 

CYKELPORTALEN