CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Kvantespring for batterier til elcykler Kvantespring for batterier til elcykler
Den tyske BMZ koncern har en nye generation af Lithium batterier på vej, der har længere levetid, større effekt og er væsentligt lettere. Kvantespring for batterier til elcykler
3Tron-02
Det svage punkt på elcykler har hidtil været at selve batteriet giver op længe før selve cyklen og kunden må ud og købe nyt.  Nu er en tysk koncern gået sammen med en global spiller på batterimarkedet og lancerer et helt nyt genopladeligt batteri under navnet 3Tron.
3Tron markedsføres som et kvantespring inden for genopladelige batterier.  BMZ lover dobbelt så lang levetid i forhold til eksisterende produkter, og kapaciteten vil være hele 60% højere. Det betyder færre opladninger hvilket er en af de største slid faktorer for genopladelige batterier.

BMZ 3Tron opererer med et helt ny format kaldet størrelse 18650 (18 mm i omkreds og 65 mm høj)  og størrelse 21700 (21 mm  omkreds og 70 mm høj. Disse nye størrelser var ikke mulig med eksisterende batterier. BMZ regner med at den bliver godkendt som ny standard for batterier som 21700-Format.

3Tron-03

Men der er flere teknologiske nyskabelser i form af nye materialer og en stærkere strømleder der øger energitætheden med 50% og gør afladningen 4 gange mindre end tidligere. Samtidig bliver vægten også reduceret.  Celleproducenten er ingen ringere end elektronik koncernen Sony som BMZ indgik et langfristet samarbejde med sidste år.

De nye batterier bliver præsenteret på Eurobike i næste uge.

Link

CYKELPORTALEN