CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

KTM produktpræsentation 2014 KTM produktpræsentation 2014
KTM Bike Industries havde den forgangne uge inviteret fagpressen til Attersee nær Mozarts fødeby Salzburg, til præsentation af deres nye 2014 modeller. ... KTM produktpræsentation 2014

KTM Bicycles er ikke ligefrem kendt for at være på forkant med udviklingen, men alligevel havde de en del modige overraskelser med i bagagen til præsentationen for den fremmødte europæiske cykelpresse. En af dem, er at de lægger hele 26″ MTB produktprogrammet i graven og fremover udelukkende vil koncentrere sig om 27,5″ og 29″ segmentet. En beslutning som Cykelportalen har erfaret også er tilfældet for flere andre producenter.

KTM09

KTM’s frontfigur med asiatiske aner Carol Urkauf-Chen bød velkommen og lagde ud med at indrømme, at det forgangne år ikke har været specielt let for KTM og mange af deres samarbejdspartnere.  Alligevel var hun fortrøstningsfuld for fremtiden  trods en relativ svag vækst i 2012.  I runde tal blev det til 190.000 solgte cykler og en omsætning på 120 mio Euro. 80% af alle KTM’s cykler vil forsat løbe af samlebåndet på domicilen i Østrig som vi tidligere har besøgt.  De resterenede 20%, der hovedsaglig omfatter cykler under 600 Euro, bliver nu samlet i  Tjekkiet.

50 års jubillæum
Næste år fejrer KTM 50 års jubilæum, så de har virkelig lagt sig i selen for at frembringe et brag af et 2014 program. En af dem er en særlig jubilæumsmodel “Ultra 1964″, som er en mountainbike til 999 EUR  med Shimano XT  og Rock Shox Reba fjedergaffel. Hulstørrelsen er  27,5”. Fra og med 2014 vil alle KTM mountainbikes fra prisen på 599 Euro og opefter kun findes i den nye 27,5″ standard samt naturligvis den populære twentyniner.

KTM12

Ny hybrid
KMT har lavet en ny rammeplatform til deres hybrid modeller. Life serie får standard en meget ren linieføring. Som tilbehør har de udviklet en ny bagagebærer i samarbejde Racktime. Ved hjælp af et par små 6 mm skruer, kan der monteres et barnesæde. Den nye rammeplatform er 15% stivere end tidligere. Hybridserien har mange fine detajler bl.a indvendige kabelføringer, noget man normalt ikke finder på den slags cykler. Rammen er udført i hydroformede aluminiumsrør.

KTM16

Kulfiber til folket
Et af de nye tiltag for 2014 som specielt KTM ejer Carol Urkauf- Chen er en varm fortaler for, er at kunne tilbyder høj kvalitet og letvægts rammer udelukken produceret i kulfiber til billige penge. En af dem er den nye  racercykel “Revelator” på 1150 gram som kan fås for 1499 Euro. Modstykket i MTB hedder Aera  til priser startende fra 1699 Euro.

KTM14

Bredt udvalg i elcykler
Sidst og ikke  mindst har KTM en stor model palette i elcykler der dækker alle motortyper bl.a de nyeste generationer fra Bosch, Panasonic og BionX.
En spændende model var Estreet modelen med Bion X motor og batteri. Der er tale om et 2-trins automatgear som kan oplades induktivt via cykelstativet, hvis det vel og mærke bliver etableret.

KTM15

De gode erfaringer KTM har haft med det baghjuldrevne Panasonic system har fået dem til at lave en elektrisk drevet fuldaffjedret mountainbike som kommer under de 20kg.

KTM13

Panasonic kommer også en ny generation af deres central motor som primært er tænkt den lidt ældre generation med lav indstigningshøjde.

KTM11

Link

CYKELPORTALEN