CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Kombi greb til Gravel cyklisten Kombi greb til Gravel cyklisten
ERE Research har udsviklet et sæt kombigreb til gravelcyklisten som giver bedre greb Kombi greb til Gravel cyklisten

ERE Research blev etableret i  2017 og historien minder meget om andre start-up firmaer i cykelverdenen.  Nogle unge og entusiastiske designere lærer hinanden at kende og beslutter, at det er tid til at bringe deres egne produkter på markedet.I første omgang fra Schweiz, men efter et stykke tid flytter de hovedkontoret til Holland hvor  grundlægger og nuværende CTO Piet van der Velde’s har sine rødder.

For en ung virksomhed er det  vigtigt at reagere på de nyeste trends og naturligvis helst for at være innovativ. Gravel er trendy, men  fordi den cykeltype blander flere forskellige cykel dicipliner kan det være svært at komme op med noget reelt nyt andet end rent design.

Med Compi Grip kombinerer Ere Research det bedste fra styrtape og traditionelle MTB greb og tilføjer et ekstra twist

Gravel er stadig ret nyt. Ligesom mountainbiken kommer dillen fra USA. På de fleste gravel steder i USA er det meget tørt, mens  betingelserne i Europa meget forskellige, og problemerne  anderledes.

De valgte navnet ‘Tenaci’ til gravel produkterne hos ERE Research. Det er det latinske ord for greb. “Grip eller greb er omtrent det vigtigste på grus med varierende overflader, regn, mudder og sand.

Combi grip styrtape
Som tidligere mountainbiker ved Van der Velde alt for godt, hvad vejrforholdene kan gøre ved grebet om styret. Regn og mudder gør det nogle gange meget svært at holde fast om styret. Med en mountainbike kan du ret nemt forbedre grebet på styret med et tykt og robust stykke gummi. Men omkring et konventionelt styr er du begrænset til et styrtape. Ere Research så en ny løsning ved at kombinere greb og styrtape.

ERE kunne vælge fra sit eget lager til styrtapen. Valget faldt på et blødt, men robust bånd med en klæbrig overflade. ”For oversiden var dette den rigtige løsning. Over eller på hætterne er komfort vigtig uden at miste grebet af syne”, siger van der Velde. “Men for grebene var det lidt mere kompliceret. Vi arbejdede på det i 2 år. Udarbejdelsen af ​​ideen og valget af materiale gik ganske let, men så startede søgen efter leverandører til de første prototyper.”

Disse greb skulle være lavet af gummi for en bedre følelse og et fastere greb. Van der Velde valgte kraton til materialet. Kraton er en gummiblanding, der er mere økologisk end konventionel gummi på grund af fraværet af petroleum. Derudover er kraton smidig og blød, hvilket garanterer mere komfort. Det giver en dejlig klæbrig følelse. Et par fortykkelser eller ‘knoer’ giver et endnu bedre greb. Overfladen har mange indsnit, hvilket betyder, at mudder og vand letter løber af.

Kraton har dog en for cykling mindre god egenskab. Da det er et meget fleksibelt materiale har det svært ved at sidde ordentlig fast på en glat overflade. Løsningen fandt i mellem  bolig-, have- og køkkenprodukter

Off-road trækker og skubber man i styret og flytter hele tiden vægten. Så det er meget vigtigt, at du næsten kan lime grebet. Løsningen var i badeværelsesskabet iform af hårspray. For det første sikrer det, at grebet glider let over styret, og efter det er tørret er alt pænt sikret. Van der Veldes øjne glitrer. Den noget usædvanlige, men originale løsning glæder ham tydeligvis. ”Det er lidt ligesom at putte en dråbe flydende sæbe på fælgen på dækket, der har svært ved at ramme fælgen. Simpelt men effektivt.” Ere kaldes det for kreativ tænkning.

Den nye greb/styrtape kombination bliver tilgængelig i løbet af kort tid. Vi vender tilbage med en test,

Link

CYKELPORTALEN