CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Kia K-Velo Kia K-Velo
Det i Danmark meget populære koreanske bilmærke Kia Motors startede oprindeligt med at bygge cykler tilbage i 1944 Kia K-Velo

Kia-bicycle-history

Der er sikkert ikke mange der ved, at det i Danmark, så populære koreanske mellemklasse bilmærke KIA,  oprindelig har en fortid som cykelproducent.  Vi skal tilbage til 1944, hvor de startede produktionen op af cykler.  Dengang hed de Kyungsung Precision Industries.  Under beskedne kår startede de med samling af simple cykler i stål og egen komponentproduktion. Efterspørgslen til det store hjemmemarked var enorm, og gennem årene udviklede Kia sig det vi kender idag, en moderne virksomhed som producerer stort set alt hvad man kan sætte hjul på. Deres biler er kun kronen på værket.  Motorcykler og knallerter har gennem de fleste år været hovedproduktionen.

For at markere deres rødder har de netop lanceret en ny cykel. K-Velo er den første cykel designet af Kia Motors under ledelse af deres chef designer  Peter Schreyer.  Minicykler har altid været meget populære i Asien, specielt i Korea og Japan, hvor de er som skabt til de små asiater og perfekte til kørsel i storbyerne  hvor de kan tages med busser og tog.  Men mange unge trendsættere, i de store vesteeuropæiske og amerikanske storbyer har også taget denne cykeltyper til sig, hvor den langsomt er ved at få samme status som Fixie cykler længe har haft.  Det skal være Hype mand…

K-Velo_1

Design Koncept
Kia Motors har fokuseret på ‘enkelhed i en lige linje’ ved designet af de nye cykler. K Velo er et fælles projekt mellem Peter Schreyer og en koreansk cykel produktionsvirksomhed, “Samchully ‘.  Projektet tog 13 måneder fra forskning og udvikling under Peters ledelse.

K Velo fås i to forskellige versioner: med praktiske funktioner som 11 gear, en kurv og skærme. ‘SPEED’ versionen er skællet for alt unødvendigt udstyr  for at gøre den hurtig og let. De rene og enkle aerodynamiske profiler er suppleret med iøjnefaldende detaljer, der signalerer stilfuld funktionalitet i et moderne Urbant bymiljø.

Begge cykler blev udviklet for at imødekomme den stigende efterspørgsel efter bæredygtigt og bærbare transport, især i byområder. Produktionen af ​​disse cykler er et forsøg på at motivere vores kunder til at lægge større vægt på miljøet ved at bruge cykler til korte afstande.

Om de danske Kia forhandlere vil tilbyde cyklen som tilbehør til bagagerummet til de mange Kia bilejere, melder historien ikke noget om.

Link

CYKELPORTALEN