CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

En af de store nyheder på den netop afholdte cykelmesse i Vejle, er at  cykelgrossisten Juhl Cycling Nordic  har fået agenturet på den banebrydende australske...

En af de store nyheder på den netop afholdte cykelmesse i Vejle, er at  cykelgrossisten Juhl Cycling Nordic  har fået agenturet på den banebrydende australske Keywind pedal.   Da den kom på markedet i starten af 1992 var den nærmest revolutionerende og designet blev for alvor udbredt da lykkedes Look at få en kommerciel succes ud af ideen. En idee og et design som har dannet skole for alle andre.

Australske  John Winie er et udpræget sportsmenneske. Hans sportslige karriere spænder over fem årtier og hans vifte af idrætsgrene har været meget forskellige. Selvom han idag er i midten af  ​​60’erne  fortsætter han med at ride og cykle på landevejsracer og mountainbike. Senest har han dog anskaffet sig en motorcykel, en klassisk Ducati der primært bruges til kaffe ture.

John har altid haft en evne til at frembringe innovative løsninger  – en evne skabt i hans unge dage med motorcross, hvor landevejsmotorcykler blev ombygget til off road. Dette arbejde har medført mere end 15 patenter.

I 1983 så  Keywin Speed ​​Pedaen dagens lys.  Det banebrydende “twist-out release”-princip er idag stort set standard på alle andre pedaler.
Ideen til  Speed ​​Pedalblev afledt af en  chokerende og dramatisk oplevelse.  John havde set en rytter blvet torpederet af en modkørende bil da han var faldet af cyklen men hang fast i tåclippen.  Mindre end 12 timer efter denne oplevelse var Speed ​​Pedal  født.

Pedalen blev en enorm succes specielt da Look tog over og op igennem 80erne blev den nærmset standard.  Keywin virksomheden blev etableret lidt senere. Navnet kommer fra en simpel gennemførelse af stavelser i Winkie. Keywin Sports Ltd blev dannet for at markedsføre Speed ​​Pedal.  Siden  er mange andre producenter fulgt efter, men ingen producent har formået at kopiere den lette, ydeevne og funktionalitet på Speed ​​Pedal.  Selvom designet er nu 25 år gammel er det stadig evigt aktuelt.

1992 blev indførelsen af ​​Keywin SL pedal og 1997 Keywin CRM. Begge satte nye standarder for  ydeevne og funktioner på det tidspunkt. Selv i dag, har ingen anden producent har været i stand til at duplikere det interne radial bevægelse system, der overvinder så mange andre pedaler slid problemer.

John har også udviklet et computerprogram til hurtig rapportering af cykelsportsresultater. I 80’erne var det ikke usædvanligt, at resultaterne ofte var flere timer forsinkeder – John’s program reducerettiden til et  par minutter, så dommerne hutigt kunne offentligøre de enkelte placeringer.

Men John stopper ikke her hans nyeste opfindelse er  Keywin Anti Chafing Cream som er en af ​​verdens førende for at lindre  ømhed og andre gnidningsproblemer iforbindelse med cykelsdaler

Link

 

CYKELPORTALEN