CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Jubilæumshjul fra Fulcrum med markant design Jubilæumshjul fra Fulcrum med markant design
Campagnolo branded Fulcrum lancerer et markant designet SHARQ hjulsæt der skulle være hurtigt på alle typer underlag Jubilæumshjul fra Fulcrum med markant design

Det Campagnolo ejedede hjulbrand Fulcrum har netop søsat et nyt allroad hjulsæt udviklet i deres nye Fulcrums Red Room udviklings laboratorium.

Sharq fejrer Fulcrums 20 års dag

SHARQ er resultatet af omhyggelig forskning og avanceret teknik og giver en unik kombination af håndtering, aerodynamik, reaktivitet og modstand takket være det nye design af fælgen og egerne.

På tyve årsdagen markerer SHARQ en milepæl for Fulcrum. Det er deres  første produkt, der er designet specifikt til udholdenhed og brug på alle veje. Navnet SHARQ indkapsler essensen af dette hjul og dets veldefinerede karakter, en hidtil uset blanding af glathed, håndtering, aerodynamik, reaktivitet og komfort, alle egenskaber arvet fra den erfaring Fulcrum har fået fra deres  Speed, Wind og Rapid Red Carbon-modeller. 

SHARQ er designet til at forbedre kørefornemmelsen på ruter i blandet terræn, fra asfalt til grusveje, og er resultatet af omhyggelig forskning, avanceret teknik og omfattende arbejde med design og test for at opnå den bedst mulige ydeevne. Hele produktionsprocessen er 100 % under vores kontrol, og alle komponenter fremstilles i Europa og samles Inhouse.

Den nye SHARQ har en indvendig fælgbredde på 25 mm, et effektivt kompromis både til landevejsdæk med en minimumsbredde på 30 mm, der garanterer god aerodynamik og forbedret rullemodstand, og til bredere knobdæk, som vil have en solid støtte til offroad-brug. For at sikre, at fælgen kan bruges til både Tubeless og med slanger, er den udstyret med minikroge, der giver maksimal sikkerhed. Som det er sædvane for Fulcrum, er broen ikke boret, og derfor er den slangeløs uden behov for ekstra tappe.

Bølgeformet fælg
Det nye design af fælgen (patentanmeldt) er resultatet af en eksperimentel proces, hvor vi analyserede forskellige løsningers reaktioner på mod- og sidevind, der påvirker køreegenskaber og aerodynamik. Den nye form er kaldet 2-Wave Rim, og den er et af de karakteristiske elementer i SHARQ. Fælgen har en regelmæssig symmetrisk bølge tæt på næsen, som blandes med en asymmetrisk bølge i siderne. Profilens højde varierer mellem 42 og 47 mm, henholdsvis fra den højeste til den laveste del af bølgen. Dette nye design giver en optimal balance mellem håndtering og reaktivitet samt naturligvis fremragende aerodynamik.

Den nye form har sammen med en laminering med en blanding af Fulcrum FF100 kulfiber og harpiks gjort det muligt for os at skabe en let og reaktiv fælg. Den samlede vægt for hjulsættet er kun 1.440 gram, mens der med hensyn til modstandsdygtighed over for sidevind har opnået en forbedring på 21 % i vind fra 0° til 10° og op til 30 % mellem 10° og 20° sammenlignet med en traditionel profil med samme højde.

Nye aerodynamiske A3RO eger
SHARQ er både nyskabende og samtidig traditionel. Det nye hjul omfavner fuldt ud Fulcrums filosofi samt deres forpligtelse til at levere eksklusive teknologier og specifikke produkter for at give ryttere den bedste kørefølelse og ydeevne på højeste niveau.
 
Med dette i tankerne har de udviklet A3RO, en ny flad stål eger, 3 mm bred og 0,8 mm tyk, der giver betydelige aerodynamiske fordele, for at øge SHARQ’s ydeevne. De har også revideret grænsefladen mellem nav og eger. Hullet har to ekstra huller sammen med en specifik udfladning af egerens bund, så den kan forblive på linje og ikke rotere, hvilket garanterer en konstant aerodynamisk støtte.

Egerne rører aldrig hinanden (ikke-berørende eger), hvilket sikrer, at de bevarer deres langsigtede spænding og derfor giver samme præstationsniveau i hele produktets levetid uden behov for mekaniske indgreb for at afhjælpe eventuelle tab af spænding.

Navets design følger de minimalistiske linjer, der ses på Speed-hjulene, med Cup & Cone teknologi. De anvendte lejer er USBTM keramiske kuglelejer, der ruller på gennemgående aksler med en justerings ring for at opnå en ekstremt præcis forspænding.

Allrounder
SHARQ er i stand til at krydse alle typer terræn, fra asfalt til grus, uden tab af selvtillid og hastighed. Det er let at håndtere under alle forhold, selv i kraftig sidevind, og kombinerer aerodynamik og reaktivitet på niveau med de hurtigste landevejshjul med evnen til at modstå kraftige stød og absorbere ujævnt terræn som de bedste grushjul. Det seneste medlem af serien er resultatet af en forsknings- og udviklingsproces, der krævede mere end 4.000 timers design, laboratorietest og feltforsøg. De fleste af SHARQ-komponenterne er, ligesom de andre hjul, fremstillet in-house. Til de eksterne dele bruges et certificeret netværk af europæiske partnere, der garanterer grundig produktion og socialt ansvar. Det giver dem mulighed for at arbejde med ekstrem præcision og tilbyde et produkt, der virkelig kan gøre en forskel, med fordele, der kan mærkes lige fra det første pedaltråd.

Det nye SHARQ hjulsæt er tilgængelig i alle lande, når dette læses. Hjulsættet fås i fire frihjulstyper, N3W, HG, MICROSPLINE og XDR. Prisen for et sæt er € 2,460.00,-

Link

CYKELPORTALEN