CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Jordan Bike Trail Jordan Bike Trail
Jorden er en fantastisk cykelland. Med Jordan Bike Trail er det nu muligt at cykle hele landet på langs. Jordan Bike Trail

Mellemøsten er noget mange forbinder med krig og uroligheder, hvilket ofte er farvet af mediernes jagt på den gode historie. Holder man sig væk fra brændpunkterne byder området på et sandt eldorado  for den eventyrlyste cyklist.

Vi har før omtalt Israel Bike Trail, som dog stadig ikke er helt udbygget.  Israels nabo Jordan har en lignende rute kaldet Jordan Bike Trail. En 730 km rute på asfalt, grus og spor gennem et af mellemøstens smukkeste lande med en righoldig kultur. Ruten er opdelt i . en nordlig, en mellem og en sydlig region af hver fire etaper. Sporene er langt på Ride  with GPS og kan ses online eller downloades som GPX på smartphone eller GPS.

Cykelportalens redaktør har tidligere cyklet i Jordan og  stiftet bekendtskab med nogle af lokaliterne langs sporet. Læs hans beretning her.  Jordan kan varmt anbefales for de cyklister som er på udkik efter arabisk kultur og gæstfrihed og en unik og barsk natur.  Jordan er et godt sted at besøge i vinter månederne, hvor det ikke er for varmt om dagen men koldt om natten specielt i den nordlige del af landet. Regn forekommer sjældent og kun sporadisk.

Link.

CYKELPORTALEN