CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Med et så aparte udseende, havde jeg næsten bestemt mig for ikke at bruge mere tid på den.

Kan en saddel se sådan ud ?
Med et så aparte udseende, havde jeg næsten bestemt mig for ikke at bruge mere tid på den. Men man skal jo som bekendt ikke skue hunden på hårene, og i dette tilfælde ville det også have været en fejltagelse.

Adamo ISM er et rigtigt godt bud på en saddel som vil kunne løse nogle af de problemer specielt mange mandlige cyklister kæmper med. Jeg har set talrige sadler med huller,udskæringer og diverse puder. Hvad der ofte virker som en god ide holder bare ikke i praksis. Har du nogensinde spekuleret på hvorfor stort set alle triathleter og profesionelle cykelryttere bruger en konventionel udseende saddel. Nok fordi den er det bedste. Komfort huller og komfort punkter virker sjældent korrekt, måske med en undtagelse, denne Adamo saddel.

Afprøvning.
For personer med siddeproblemer fra spidsen af sadlen, er der godt nyt her, da Adamo helt har fjernet den traditionelle saddelspids. Sadlen er ca. 3 cm kortere end andre sadler og er foran todelt.

Det virker rent faktisk at fjerne spidsen helt. Istedet for at sidde på sadlen hænger du nærmest ud over den med de ædlere dele helt fri. Du får derfor også en anden vægtfordeling med mere vægt på styret. Dette påvirker selvfølgelig håndteringen af cyklen og kræver en smule tilvænning.  Du har ikke samme kontrol over cyklen som med ordinær saddel hvor du nærmest griber om sadlen med lårene og herved kontrollerer den.

Den todelte front er meget fleksibel og de kan bevæges helt uafhængigt af hinanden. Selv anbefaler Adamo at sadlen skal hældes en smulle nedaf. Det var ikke tilfældet  ved mig. En helt vandret placering   var optimal  for mig. Men det er meget individuelt.  Jeg skulle også have sadlen noget længere tilbage end for min normale favorit position.
Du mærker straks  om sadlen sidder forkert da de todelte “horn” da vil vil genere for meget på indersiden af lårene.

Groft sagt kan man sige at sadlen eliminerer et af problemerne med tryk på genitialerne med et lettere tryk på siden af lårene.  Jeg  har kun cyklet i kortere tid med sadlen men oplevede ikke det som noget problem.  Selve den håndværksmæssige udformning af sadlen er til rent UG.  Ægte læder og daddelfri syninger. Længe siden jeg har set så flot finish på en saddel.

Tekniske data.
Længde 240 mm
Bredde 130 mm
Grå læder med Gel puder
Titanium stel
Vægt 280 g

Konklusion.
Adamo er ikke sadlen for hvem som helst.  Jeg vil kun anbefale den hvis alle andre forsøg med mere konventionelle sadler, har slået fejl. I den sammenhæng er den uden tvivl et af de bedste bud på en ikke konventionel saddel som virker. Sagt på en anden måde. Er din cyklen korret indstillet.  Du har en god saddel. Du bruger gode bukser og måske også buksefedt. Og du oplever stadig problemer, så køb denne Adamo.  Den kunne vise sig at være svaret på dine bønner.

 

Vejl. udsalgspris 1099,-

Link

 

CYKELPORTALEN