CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Intelligent cykellys der styres af dit hoved… Intelligent cykellys der styres af dit hoved…
Speednite er en integreret cykellygte og computer i frempinden, hvis lys kan styres på forskellige smarte måder Intelligent cykellys der styres af dit hoved…

Cykellygter i almindelighed undergår ikke de store nyskabelser, ud over en forfærdelig masse lumen som for de flestes vedkommende, ikke kan bruges til noget som helst. Der findes stadig kun en lille håndfuld producenter som udvikler cykellys efter de samme principper som lygter til biler.

På de netop afholdte teknologimesser CES 2017 i Las Vegas og Hong Kong  Global Source Expo 2017 vakte det lille taiwanesisk firma Mega Unit Technology Ltd berettigiet opsigt og blev da også præmieret med flere hædersbevisninger.

Deres Speednite cykellys er nytænkende på flere områder. For det første er selve lygten integreret i frempinden, hvor der også er blevet plads til en cykelcomputer. Lygtens lyskegle kan styres 90 grader i det vandrette plan enten fra en trådløs kontrolenhed på styret, en app eller fra en bevægelses sensor på cykelhjelmen. Det betyder at lyset kastes mere eller mindre frem foran cyklen afhængig af din hoved bevægelser, eller hvad du har programmeret den til.

Et smart funktion er de to røde laserlys linier som aktiveres når du drejer hovedet ved sving til højre eller venstre. Den indbyggede cykelcomputer kommunikerer via bluetooth og ekstern tilsluttede enheder, så den i praksis kan forsyne dig med lige de data du ønsker. Den har endvidere en indbygget SOS alarm hvis du vælter på cyklen som reagerer udfra unormal bevægelser indenfor 10 sek. Som ekstra tilbehør fås også en baglygte som styres fra forlygten.

Produktet er endnu i opstartsfasen, men vi følger udviklingen og håber at kunne vende tilbage med en test af Speednite.

Link

CYKELPORTALEN