CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Taskesystem til montage bag på sadlen

Dette taskesystem så jeg første gang år tilbage på Köln messen, men først på Eurobike udstillingen, fik jeg mulighed for at prøve det.
Systemet består af to forskellige saddelholdere, 6 forskellige tasker, bl.a. en speciel Lady model med kosmetiktaske, en lille saddeltaske og en flaskeholder.

Det specielle er kombinationen af saddeltaske og rygsæk. Ved hjælp af et beslag som sættes fast under sadlen og en bøjle kanrygsækken sættes fast bag på. Bøjlen skubbes ind i to plastskinner på rygsækken og spændes fast med to velcobånd. Under tasken sidder et kraftigt gummibånd med en krog til fastspænding på cyklen, typisk rundt om sadelpinden.

Afprøvning.
Vi har prøvet tre af modellerne.

Universaltasken.
Den minder en del om en styrtaske, men monteres altså bag ved sadlen.
Den er perfekt opbevaring af de daglige småting man slæber rundt på som mobiltelefon, penge m.m.
Lige som sine store søskende har den en mængde praktiske detaljer. Et netrum på siden, regnovertræk, hoder til pumpen og en lille diodebaglygte. Indeni er der foruden det store rum også et mindre til nøgler og pung. Uden på er et lidt større rum. De lukkes begge med lynlås.

Universal tasken i sort rummer ca 11 liter og vejer 510 g

Manager.
Denne taske er den største i serien.  Den har en fastbund og en inderlomme så den kan rumme en bærbar PC’er.  Selve bøjlen er noget bredere end de øvrige. Foran er der et stort rem med lynlås. Der følger et aftageligt remsæt med hvor hjelmen kan fastgøres.
Der er desuden blevet plads til en falskeholder med nettilsnøring ved siden af pumpeholderen.  Forarbejdningen af dennne taske er af højere kvalitet endn de øvrige, måske deraf navnet Manager.

Manager rygsækken rummer 18 liter og vejer 650 g

Universalrygsækken.
Universalrygsækken, har fast bund, indbygget regnovertræk, netlomme, holder til vandflaske og pumpe. En smart lille detalje er holderen til lygte og mønt og nøglelommen.
Foran sidder et net til hjelmen og endvidere er der en lomme foran hvor bøjlen kan opbevares når man bruger rygsækken på traditionel måde. Rygremmene holdes på plads af en rem når den sidder på cyklen.

Universalrygsækken rummer 16 liter og vejer 650 g.

Monteringen af beslaget under sadlen er lidt besværligt, men når først den sidder der, behøver man ikke tænke mere på det.  Det store fordel i forhold til andre lignende systemer er at beslaget ikke er synligt. Standardbeslaget i aluminium vejer 90 g men der fås også en letvægtsudgave i plastik på 55g. Man skal være opmærksom på at den litte udgave ikke har så stor en bæreevne.

Her ses letvægtsbeslaget.

InSy garanterer at for hver 1,5 cm der er imellem befæstningsbelagene kan tasken bære 1,5 kg. Det vil i praktisk sige at tasken kan lastes med omkring 5 kg.
I praksis er 5 kg nok lige i overkanten. Her begynder man at kunne mærke tasken. Den gynger faretruende og kan ramme bagdækket hvis der ikke er tilstrækkelig højde. Den påvirker også køreegenskaberne specielt når man svinger. De bedste resultatet opnås med omkring 3-4 kg.  Til offroadkørsel vil jeg ikke anbefale den.

Mange kender sikkert til brug af rygsæk ved cykling. Det går rimeligt så længe man ikke skal for langt og vægten ikke er for høj.
Skal du regelmæssigt køre længere er InSY et godt alternativ.
Jeg har brugt tasken til pendling til/fra arbejde og her er den perfekt. Man kan let have skiftetøj og sko med og det er let at tage tasken med sig når man når frem. Fordi tasken har fast bund og er ophængt i en bøjle opnås en vis fjedervirkning, hvorfor de værste rystelser elimineres. Transport af en mindre bærbar computer var heller ikke noget  problem.
Som rygsæk fungerer den bedst når man ikke cykler. Dens udformning gør den ikke velegnet til cykling, men det er vel heller ikke meningen.
Specielt til foldecykler er taskerne ideelle da man stadig kan folde cykle uden at beslaget kommer i vejen.

Der er mange gennemtænkte detaljer på taskerne.

Konklusion.
InSy har fået mange kommentarer med på vejen fra forbipasserende cyklister, men det rokker ikke ved at den er yderst velegnet til pendling over længere afstande,  weekendtouring og indkøb. De hurtige ture hvor man gerne vil have racerens fordele men ikke en bagagebærer og tasker er den også ideel. Kombineret med flere beslag har man et taskesystem som kan bruges på alle typer cykler.
Eneste anke er den begrænsede lasteevne.
Taskerne føres ikke i Danmark men kan købes direkte hos producenten.
Universalrygsækken inkl. saddeltaske og beslag  55 Euro
Manager Rygsækken inkl. saddeltaske og beslag 62 Euro
Universaltasken inkl. saddeltaske og beslag  35 Euro
Ekstra beslag
Standard 19 Euro
Ultra Light  19 Euro
Saddeltaske 15 Euro

Link til In-Sy

CYKELPORTALEN