CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Innovation eller gimmick Innovation eller gimmick
Zipp er igen på forkant med udviklingen nu med "savtænder" på fælgen og aerodynamik hentet fra Pukkelhvalen. Innovation eller gimmick

zip-454_nsw-01

I den netop udsendte pressemeddelse får den ikke for lidt med superlativerne som nævner design, elegance, evolution og dynamik der har gjort det muligt at opnå højere grad af effektivitet og kontrol.

Zipp er igen på forkant med udviklingen nu med “savtænder” på fælgen…
“Ingeniørerne hos Zipp vil tilbage til naturen for at lave et bedre hjulsæt som er mere “reallife” med en markant og anderledes udforming af selve fælgen der nærmest ligner profilen på savtænder, deraf kælenavnet “SawTooth”   Herefter nævnes Pukkelhvalen hvis forreste kant på dens brystfinner har givet inspiration da dens form angiveligt skulle forbedre dens fart og manurering, men never mind Zipp efterprøvede terorien på adskellige prototyper for at se om den holdt vand.  Sammenligningen med en Hval kan syntes en smule søgt, men døm selv…

Resultatet hedder ihvertfald Zipp 454 NSW og er på samtlige punkter forbedret i forhold til oplægget Zipp 404. Hjulene er afgjort noget af en Eyecather med den savtakkede fælgprofil med forskellige bredder og vinkler som reducerer vindmodstand “reallife” ikke mindst fra sideværts retninger. I første omgang er hjulet kun til dæk og slange og fælgbremser men formodentlig vil vi som før set fra Zipp se den nye teknologi gradvist overføres til de andre modeller hen ad landevejen.

zip-454_nsw-02

Specifikationer 

  • Totalvægt: 1525 g
  • Forhjul: 690 g med 18 eger
  • Baghjul: 835 g med 24 eger
  • Fælgdybde: 53/58 mm.

Du skal nok være mere end almindelig hval interesseret hvis du vil have fingre i de nye hjul som er prissat til godt 32.000 for et sæt.

Link

 

CYKELPORTALEN