CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Ikke alle har brug for en sportsvogn Ikke alle har brug for en sportsvogn
Endelig en folkevognsudgaven af Shimonos STEPS elmotor system, til dem som gerne vil have let og ukompliceret hjælp på cykelstien. Ikke alle har brug for en sportsvogn

Blandt elmotorløsninger til elcykler er der stadig en tendens til at fokusere på High-End produkter med masser af features og moment, mens den helt almindelige cykelforbruger, der bare har brug for en simpel og pålidelig løsning til en smule hjælp på cykelstien, hidtil er blevet ladt en smule i stikken, ihvertfald fra de store etablerede brands som kan spytte store styktal ud forholdvis billigt.

Ligesom en eksotisk sportsvogn, nok har masser af kræfter og stor lireværdi for ejeren, er den ikke videre praktisk i byen. Det samme gælder for elcyklen.

Shimano STEPS e5000 har været holdt “hemmelig” det sidste års tid, men er nu officiel og klar til det store fremstød. Der er tale om Shimanos hidtil letteste og billigste elmotor løsning. Dette sker så en smule på bekostning af moment og batteri kapacitet, noget som er mindre væsentlig til de korte daglige ture i byen.

Den samlede enhed vejer 2,5 kg, og er godt 380 gram lettere end Shimanos andre modeller. Noget der betyder at vi forhåbentlig langsomt vil se dagligdagselcykler begynder at falde i vægt. Lavere vægt betyder også mindre behov for batteristyrke og moment til dine ben. Alligevel har den nye Steps E5000 et moment (trækstyrke) på 40Nm og et batteri på 418 Watt timer. Rigeligt til ubesværet transport i byen uden sved på panden, som er det væsentlige i denne sammenhæng.

Det er valgfrit for producenterne om de ønsker at indbygge et betjenings display på deres cykler eller om brugerens skal kunne se motorinformationer via en app. på deres smartphone.

De første elcykel modeller med den nye motor forventes at lande i butikkerne fra slutningen af november måned, på de store toneangivende markeder. Danske forbrugere skal nok ikke forvente noget før i starten af det nye år.

Link

 

 

CYKELPORTALEN