CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

IF Design talenter IF Design talenter
Et af højdepunkterne på Taipei Cycle Show er uddelingen af IF Designs IBDC (International Bicycle Design Competition) priser. En letvægts barnestol var en af... IF Design talenter

IBDC-ChildrensBikeSeat03

Når man kikker ud over det brogede cykelmarked kan man undre sig over, hvad der bliver brugt af summer på at udvikle den ene dyre racercykel efter den anden til et marked som i forvejen er mættet, mens f.eks de mange mødre og fædre  som er afhængige af at skulle cykle på arbejde med børnene, stadig må slæbe rundt på barnestole som ofte vejer mere end barnet selv.

Netop sådan har Martina Staub & Lisa Nissen fra Schweiz tænkt da de udviklede deres Fahradkindersitz

IBDC-ChildrensBikeSeat-02
Fokus var primært på sikkerhed og letvægt. Sædet består af to dele, en beskyttende rammen lavet i glasfiber forstærket polypropylene. Sædet er i 3D  net som både beskytter og er behageligt at sidde på. Desuden kan barnet også ånde igennem nettet, et stort problem med de eksisterende massive konstruktioner, når det er varmt.   Barnet er fastspændt via en godkendt 5 punkts sele.  Rammen beskytter også barnets hoved. Stolen har en sove funktion hvor fodhvilen kan justeres i stort set alle positioner.   Selve fastspændingen til rammen følger standarden vi kender fra eksisterende børnestole.  Det betyder at stol og bagagebærer kan fjernes helt og kun efterlader beslaget på saddelrøret eller selve selve stolen kan tages af og stadig have en bagagebærer til transport af andre ting.
Juryen lagde i bedømmelsen vægt på at designet stort set er færdigt til endelig serieproduktion og at designet er simpelt og rent i sit udtryk.

Link

CYKELPORTALEN