CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

IAA Mobility tiltrak mere end halv million besøgende IAA Mobility tiltrak mere end halv million besøgende
Trods tilføjelsen af Mobility er IAA stadig primært en bilmesse, og de mange protestaktioner og et massivt politiopbud prægerede messen... IAA Mobility tiltrak mere end halv million besøgende

Det var anden gang  Tysklands mest omdiskuterede internationale messe IAA Mobility løb af stablen i Munchen.

500.000 besøgende til IAA Mobility i Munchen

Udstillingen var delt mellem Münchens messecenter i syv haller som specialmesse og i byen under navnet  “Open Space” som forbrugermesse. Alene  lørdag den 9. september besøgte over 100.000 mennesker Open Space. Det var på Hofgartenstrasse ved Hofgarten de fleste af cykelproducenterne var med deres test og information stande. Ifølge arrangøren blev de tilgængelige cykler og el-cykler brugt til omkring 4.000 testture i Den Engelske Have.

Bilprøvekørslerne var dog stadig det som det primært handler om nemlig den firhjulede karet både med forbrændingsmotor og batterier. Med over 8.500 var det mere end dobbelt så høj som cyklerne. Der er også 1.000 flere bilprøvekørsler end ved det tidligere IAA Mobility 2021. Hvad angår antallet af udstillere på årets messe, var der ifølge arrangøren knap 750 udstillere fra 38 lande.

Ikke alle syntes om IAA Mobility
Selvom åben dialog og konstruktiv udveksling med offentligheden skulle være i fokus på messen, var der igen talrige protestbevægelser mod IAA Mobility. Ikke kun de ugelange München-klisterkampagner fra klimaaktivisterne fra Next Generation som satte sit tydelige præg overalt i Munchen, spillede en rolle, men også en større samling af forskellige grupper og aktionsalliancer (Attac, Bund Nature Conservation, German Environmental Aid, Fridays For Future, Greenpeace, Sand im Gear, No Future for IAA, Smash IAA m.m.), der ser den kontroversielle messebegivenhed, der har forvandlet sig fra et rent bilshow til et mobilitetsshow IAA med tilføjelsen af ​​”Mobility” som intet andet end greenwashing.

På sidstedagen var der yderligere store demonstrationer og aktiviteter (inklusive en cykeldemo). Generelt var der en meget stor og konsekvent aggressiv polititilstedeværelse på stedet de sidste par dage, især i det åbne rum, som ikke helt passede ind i billedet af en fredelig, sommerlig, smuk IAA Mobility med festivalkarakter. IAA Mobility vil ifølge arangørenre igen være klar i 2025

Link

CYKELPORTALEN