CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Hvorfor slås vi om asfalten Hvorfor slås vi om asfalten
Motionscyklister og bilister kommer ofte i konflikt på landevejene. Cyklistforbundet beder om din hjælp i en spørgeskemaundersøgelse uanset om du er cyklist eller billist.... Hvorfor slås vi om asfalten

Vejterror01

Færdes man i trafikken er man daglig vidne til konflikter mellem specielt cyklister og bilister.  Bilisterne tror kva deres størrelse og store antal , at de har mere ret til at være her,og cyklisterne bliver trossige og ser stort på almindelige færselsregler, og bevæger sig rundt i deres egen lille osteklokke.  Naturligvis er det sat lidt på spidsen og de fleste kan da heldigvis finde ud af at gebærde sig hensynsfuldt.

HUSK man kommer langt længere med et lille smil og en venlig hilsen…

Stadigt flere motionscyklister begiver sig ud på de danske veje – sammen med stadig flere biler. Mødet mellem sveddryppende motionscyklister i højt tempo og stressede bilister er desværre ikke altid lige fredfyldt.

Derfor har Cyklistforbundet sammen med en lang række samarbejdspartnere stiftet en ERFA-gruppe, som har til formål at skabe både større færdselssikkerhed og en bedre trafikkultur mellem de to trafikantgrupper. Desværre mangler der viden om, hvordan og hvorfor konflikterne opstår. Det vil ERFA-gruppen nu råde bod på, ved hjælp af en spørgeskemaundersøgelsem som giver et bedre fundament for det fremtidige arbejde

Deltag i undersøgelsen
Du kan deltage i undersøgelsen, hvis du jævnligt færdes på landevejene som bilist eller som cyklist. Det tager kun ca. 10 minutter at deltage. Fortæl meget gerne om undersøgelsen i dit netværk,hvis du kender flere, der bruger landevejen med eller uden motor.

Klik her for at deltage:

CYKELPORTALEN