CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Intensive er deres seneste bud på et meget slidstærkt langdistance dæk. Ideen til dækket kommer fra den professionelle cykelverden hvor rytterne efterlyste et...

Franske Hutchinson har på mange fronter indenfor cykeldæk været foregangsmænd med nye teknologier f.eks slangeløse dæk hvor de var først både til mountainbike og racercykler. Men desværre har de senere år levet en noget tilbagetrukket tilværelse på det danske marked.  Dette er synd og skam da de laver nogle fremragende produkter. Nu har Dan Agentur igen fået agenturet så mærket fremadrettet kan få den udbredelse det fortjener.

Intensive er deres seneste bud på et meget slidstærkt langdistance dæk.  Ideen til dækket kommer fra den professionelle cykelverden hvor rytterne efterlyste et dæk til de toppede brosten på de legendariske forårsklassikere, hvor det er helt andre ekstreme krav som stilles til materiellet og specielt dækkene.
Løsningen blev Hutchinson Intensive Tubeless som er et slangeløst dæk på 25 mm skabt specielt til disse løb.
Ud fra erfaringer fra dette dæk er der nu lanceret to foldedæk til slange Intensive 700 x 23 og Intensive 700 x 25 mm.   Dækket markedsføres som det ultimative trænings og langdistancedæk med et lovet km tal på over 6000 km. Vægten er henholsvis 230 og 240 g hvilket er meget let for et dæk med den styrke og bredde.

Slidbanen er helt glat i midten mens siderne har en smule mønster som
giver god vedhæftning i sving.

Hutchinson benytter to forskellige teknologier i Intensive dækket.
Selve slidbanen er en Thermoplastic reinforced compound som giver øeget styrke mod slid uden at slække på vedhæftningen.  Slidbanen er yderligerte forstærket med Kevlar Pro Tec.
Hardskin er en teknologi som er lagt på siderne af dækket for at øge modstanden mod perforeringer og uden at reducere komforten.

Her ses tydelig Hardskin belægningen som trods sit navn er yderst
bevægelig og blød for god komfort.

Afprøvning.
Dækket kommer sammenfoldet og sættes på fælgen uden de helt store problemer.
Det er min erfaring at foldedæk oftes er lettere at sætte på end kanttrådsdæk.  I direkte sammenligning med andre foldedæk kan man godt mærke at Hardskin teknologien gør dækket en anelse hårdere.

Hutchinson anbefaler forskellig dæktryk afhængig af hvor meget man vejer.
< 60 kg 87 -101 psi
65 – 75 kg 95 -109 psi
> 80 kg  116 – 125 psi
Dette er en god guide som er værd at følge. Alt for mange tror bare at dækket skal pumpes op til maksimum uanset hvad man vejer.

Dækket ruller fremragende og den ekstra bredde gør at komforten er rigtig god specielt på dårlige veje kommer det til sit ret. En gammel stiv og ukomfortabel aluramme kan få nyt liv med disse dæk.
Jeg har kørt med dækket siden februar måned godt 3000 km og uden en eneste punktering.  Rent visuelt er det svært at se at dækket allerede har kørt så meget så de 6000 km lyder meget realistisk.

Konklusion.
Hutchinson Intensive er et fremragende dæk.  Jeg vil ikke tøve med at udnævne det til det hidtil bedste dæk til træning og langdistance. Det er som skab til danske forhold.
Det har alle de gode egenskaber fra foldedækket med god komfort og lav vægt. I tilgift får man så stor pålidelighed og fin komfort.

Vi giver Intensive dækket for pris og funktion.

Priser.
Intensive Tubeless kr. 540,-
Intensive  kr. 340,-

Link

Dækkene kommer i denne smarte indpakning, her sammen med Fusion 2
Ultra som vi også tester.

CYKELPORTALEN