CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Hunt UD 36 Carbon Hunt UD 36 Carbon
Hunt lancerer de første hjul med eger i kulfiber der monteres og spændes fulstændig som almindelige stål eger. Hunt UD 36 Carbon

Hunt Bike Wheels har på få år gjort sig gældende som en betydende udbyder af kvalitets hjulsæt. Vi havde lejlighed til at teste et af deres første 650B gravel hjulsæt tilbage i 2017. Med deres seneste hjul UD 36 Carbon, rykker Hunt nu for alvor op i High End cykelhjuls klassen.

Med deres nye 36 UD eger i kulfiber lover de op til 31 % større stivhed i forhold til hjul med traditionelle ståleger samtidige med at vægten reduceres. Hidtil har hjul med kulfiber eger været noget der krævede at de var limet sammen med fælg og nav. Men ved hjælp af en ny konstruktionsmetode kan de nye eger monteres og spændes fuldstændig som almindelige ståleger med nipler. Hunt kalder det TaperLock.

De nye TaperLock eger er uhyre stærke og kan modstå et træk helt op til 450kg pr eger i modsætning til traditionelle ståleger som ligger omkring de 300kg. Det betyder at styrken kan lægges der hvor den gør nytte og reduceres alle andre steder for lavere vægt for det samlede hjulsæt. De nye hjul har allerede stået deres prøve på  Team Canyon DHB.

Også selve fælgen er ny konstrueret hvor tykkelsen af de enkelte kulfiberlag er forskellig, tykkest omkring egerhullerne hvor den største belastning ligger og tyndere og lettere mellem egerne, hvor belastningen er mindre. Profilen er Uformet for optimering af vindmodstand og drag. De nye hjul er naturligvis Tubeless ready. Fælgen er 36 mm høj og 26 mm bred.

Specifikationer

  • Fælg: .Toray T700/T800 carbon-fibre. Griptec friction bremseflade og tilpasset lagtykkelse omkring egerhuller
  • Eger:  Ultra stærke  TaperLock UD kulfiber eger med op til 31 % større stivhed i kombination med  36 Carbon Wide Aero fælgen.
  • Nav: Carbon optimeret TaperLock SPRINT nav, 15mm diameter 7075-T6 aksel. Tre dobbelt pal på 7,5 graders indgreb i kasetten for øjeblikkelig acceleration. Splitindsats i stål.
  • Lejer: CeramicSpeed
  • QR :Hunt Race Season super-light with heat-treated alloy/brass cam plate actuation and stainless steel springs.
  • Inkluderet tilbehør:QRs, Pads, Tubeless tape & valves, spokes w/key & aero spoke holder
  • Vægt: 1295g
  • Pris: kr.11.679,- (kursomregnet)

De nye hjul der foreløbig kun findes til fælgbremser kan forudbestilles nu, til levering i november måned.

Link

CYKELPORTALEN