CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Hunt Sustain indleder en ny æra af miljøvenlige hjul Hunt Sustain indleder en ny æra af miljøvenlige hjul
Hunt Wheels vil med deres nye Substain program i stadig større grad genbruge materialer Hunt Sustain indleder en ny æra af miljøvenlige hjul

Hånden på hjertet. En af cykelsportens mørke sider, er dens miljømæssige troværdighed, hvor fremstillingen af både cykler og komponenter langtfra er særlig grøn, trods masser af flotte markedsføringsmæssige flosker om cykling som en bæredygtig transportform. Grøn bæredygtighed er langt mere end bare genbrug af materialer, det er bl.a også levetid og reparationsmuligheder, samt lang færre produkter og produktskift.

Hunt Wheels Sunstain er en ny flerårig plan for stadig større genbrug af materialer

Rigtig mange cykel brands gør idag store fremskridt, fra plastikfri emballage til genanvendelig termoplast, hvilket naturligvis er prisværdig, men det er langtfra nok. Vores produktion og forbrugsmønster er stadig lagt an på en overdreven forbrugs og smid væk kultur, der går stærkere end nogensinde. Hvis vi som forbrugere og producenter ikke grundlæggende laver om på vores forretningsmodel, ændrer det ingenting.

Hunts nye Sustain Phase One indleder deres flerårige plan for at blive grønnere og starter med deres 42 Carbon Disc Ti, 4 Season All-Road Disc og Trail Wide MTB 29 hjulsæt. Den indledende indsats omfatter:

  • 75 % genbrugte alufælge
  • Zero Coat ikke-anodiserede eger og nipler
  • Genanvendelige vokskerner til støbning af kulfiberfælge
  • Næsten-shoring af navproduktion for at reducere transportafstanden

Læs mere på

CYKELPORTALEN