CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Hunt 42 Limitless Gravel Disc Hunt 42 Limitless Gravel Disc
Med 42 Limitless Gravel Disc får du et kulfiber hjulsæt med en ekstrem fælgbredde optimeret til dækbredder mellem 38 og 42 mm Hunt 42 Limitless Gravel Disc

Med 42 Limitless Gravel Disc har  HUNT udviklet et gravel specifikt hjulsæt byggende på deres patenterede Limitless Width Technology. Gravel cyklister bevæger sig i modsætning til landevejscyklister i et mere svingende mønster både mht. hastighed og retning. Derfor har HUNT medtaget sidevind som en vigtig faktor i deres design.

Allerede i 2016 lancerede Hunt deres første gravel specifikke hjulsæt the 4 Season Gravel Disc til allround brug.  Det helt nye HUNT 42 Limitless Gravel Disc er udviklet for ryttere dere søger de maksimale aerodynamiske egenskaber med fokus på hurtige retningsskift og sidevinds stabilitet i kombination med lav vægt og relativ fælghøjde.

RoadBikeConnection i Italien præsenterede Hunt det nye hjulsæt. Her fortalte Luisa Grappone (MSc Aerospace Engineering) sammen med  Pete Marchment (Co-Founder & Materials Scientist) om den nye Patented Limitless Technology der bygger på en sammenstøbt lavdensitets polymer kulfiber designet til at holde den samlede vægt på fælgen lav samtidige med en meget bred fælgbredde.

En af de største udfordringer ved hjulsæt til gravel, er selve dækket. Dækket er den første forhindring og et bredt dæk med mønster omdanner vinden til “dirty air,” som gør det vanskeligt at optimere ikke mindst på baggrund af de store forskelle mellem de forskellige dækfabrikater.

Først skridt var vindtunnelforsøg med adskellige førende gravel dæk-  og hjul fabrikanter inklusiv HUNT 48 Limitless Aero Disc, for bedre at forstå hvordan aerodynamisk optimerede hjulsæt opfører sig i sammenligning med almindelige gravel hjulsæt uden aerodynamisk fokus. Dette godtgjorde at der kunne spares op til 9 min på et 300 km langt gravelløb.

Ud fra dette konstruerede HUNT udviklingsteam en helt ny fælgprofil der er optimeret til brede dæk med den maksimale effekt ved bredder mellem 38 og 42 mm. Ud over brug af avancerede 3D CAD modeller og CFD analyser samlede teamet også data for et utal af gravelløb. Ud fra dette kunne de konstatere at den mest udbredte bredde blandt rytterne var 38 mm.  Med dette som reference blev de første 3D printede prøver produceret for brug i vindtunnelforsøg.

En generel betragtning ved sammenligning af to aerodynamiske fælgprofiler, er at jo højere fælgprofil jo bedre aerodynamik. Studier af rytternes hjul ved løb godtgjorde at de fleste bruger lavprofil fælge formodentlig for at spare vægt, forbedre accelerationen og eliminere sidevind. Gennem adskellige test fandt HUNT frem til at den optimale løsning var en ekstra bred fælg med en højde på 42 mm som gav det bedste kompromis mellem lav sidevindsfølsomhed og lav vægt

Forstå sidevindsstabiltet
For at teste sidevind stabilitet udsætter HUNT alle deres hjul for vind fra forskellige retninger mellem minus 20 og plus 20 grader. I naturlige omgivelser fordeles vinden naturligvis ikke lige jævnt. Matematisk kan man bruge Gauss fordeling også kaldet Bell kurven der er baseret på vindretning og hastighed. I store træk er der større sandsynlighed for at vind med lille indgangsvinkel er mere udbredt end større vinkler. Ud fra dataopsamling vil der i praksis opleves vindretninger under 10 grader i mere end 70 % af tiden. Det betyder at en rytter under et løb af en times varighed vil opleve omkring de 42 min med vinkler på plus/minus 10 grader

Du kan hente HUNT_42LGD_white_paper_1 som i detajler forklarer al teknikken og matematikken bag det nye 42 Limitless Gravel Disc hjulsæt

Vind tunnel data
Grafen viser at  HUNT 42 Limitless Gravel Disc er det mest aerodynamiske gravel hjulsæt som giver rytteren en lille gevinst på  0.05W, eller 6 sekunder i et løb på 300 km med en gennemsnitshastighed på 32 km/t og et power output på 317 watt i forhold til den næste på listen (Note: the 3T Discus 45|40 was not available to test, as it was not released to the public when testing occurred).

Ved hjælp af den patenterede Limitless teknologi har HUNT konstrueret et gravel hjulsæt med en ekstrem bred fælgprofil med afskåret kant (eger seng) for at guide  luftstrømmen til at blive en del af det samlede system.  For yderligere at optimere dette, benytter det nye HUNT 42 Limitless Gravel Disc hjulsæt keramiske lejer fra Ceramic Speed. Det betyder at der yder 6 års garanti på lejerne.

Specifikationer 

  • Fælg: unidirectional T24/30 rims, 25mm intern bredde og 36 mm udvendig, 42 mm høj. Patented Limitless Width Aero Technology
  • Dæk:  Extra bred 25 mm fælg seng optimeres til dæk mellem 38 og 42 mm men kan bruges med dækbredde op til 54 mm Tubeless-ready til dæk og slange
  • Nav: FastEngage 7.5 Hubs | HUNT Sprint straight-pull center-lock hubs, boasting an engagement rate of just 7.5° owing to the leaf-sprung, multi-point pawls and 48 ratchets in the hub shell.
  • Lejer: CeramicSpeed
  • Vægt: 1548 gram / sæt
  • Pris: kr. 11.168,-

Hjulene kan forudbestilles nu for levering til februar 2021

Link

CYKELPORTALEN